Hányszor lehet átszállni a metróvonalak között 1
vonaljeggyel?
Figyelt kérdés
A 4-es metró átadása előtt ez a kérdés nem vetődött fel, mert metrók közötti váltás nem minősült átszállásnak. De most Kelenföldről ha el akarok jutni a Hősök terére, akkor azt elvileg megtehetem a Kelenföld-Kálvin tér-Deák tér-Hősök tere útvonalon. De ez már kétszeri átszállás, tehát a kérdés, hogy erre is érvényes-e 1 vonaljegy. Az én értelmezésemben igen, de hátha ti máshogy tudjátok.
Veled értek egyet már csak azért is, mert a metró/földalatti átszálláskor sehol sem találkozol lyukasztóval, azok csak a felszínről befelé eső úton vannak elhelyezve.
2015. máj. 27. 10:27
2/15 anonim válasza:
Átszállhatsz kétszer, csak hurokban nem. Tehát Keleti-Kálvin-Deák-Keleti két jegy. A te útvonaladon csak egy kell.
2015. máj. 27. 10:32
3/15 anonim válasza:
Az átszàllások alapvetően ingyenesek a metróhálózaton belül, de csak egy irányban utazva. Ha visszafelé is utazol (pl. Rákóczi tér-Kálvin tér-Deák Ferenc tér-Keleti pu.-"Pápa tér"), akkor már két jegy kell.
2015. máj. 27. 10:35
4/15 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2015. máj. 27. 10:38
5/15 anonim válasza:
És csak akkor, ha 60 percnél nem hosszabb az utazás.
2015. máj. 27. 10:57
6/15 anonim válasza:
Már egy ideje 80 percig érvényes a vonaljegy. [link]
A hurokban utazást mi tiltja?
2015. máj. 31. 09:56
7/15 anonim válasza:
Semmi nem tiltja a hurokban utazást, nyugodtan meg lehet csinálni. A szabály csak az egy irányban történő utazás, ami azt jelenti, hogy nem fordulhatsz vissza. De a hurokban nem fordulsz vissza, ez olyan, mintha egy körjárattal utaznál.
2015. máj. 31. 10:59
8/15 anonim válasza:
7-es: Egyrészt rákérdeztem illetékesnél (nem ellenőrnél), másrészt nézzük meg a gyakorlatban:
Érvényesítés helye: Keleti-pályaudvar
Kiszállás helyet: Keleti-pályaudvar
Ilyen két esetben lehet:
Az utas nem is utazott, csak ott tartózkodott az állomáson, vagy már a lépcső alján visszafordult.
Másik lehetőség, hogy vagy hurokban utazott, vagy visszafelé.
Hogyan dönthető el?
2015. máj. 31. 15:08
9/15 anonim válasza:
Miért, azt talán tiltja valami, hogy érvényesítem a jegyet, lemegyek, majd meggodolom magam és visszamegyek a felszínre?
2015. máj. 31. 16:43
10/15 anonim válasza:
"Az utas nem is utazott, csak ott tartózkodott az állomáson, vagy már a lépcső alján visszafordult."
Ezzel semmilyen probléma nincs elméletben.
Egyébként a gyakorlatban az sem ellenőrizhető, ha visszafordultál, ugyanezen oknál fogja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!