Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKK vonaljeggyel metróhálózato...

BKK vonaljeggyel metróhálózaton belül 2szer is át lehet szállni?

Figyelt kérdés
1 vonaljegy elég, ha Kelenföldtől elmegyek M4-el a Kálvinig, onnan M3 Deák majd innen M1 Oktogon? Vagy csak egyszer szállhatok át vele?
2014. máj. 29. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Én úgy tudom, hogy igen, ha benne van az időben.
2014. máj. 29. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Igen, a metró-vonalak közötti átjáró szakaszokon nincs újabb jegyérvényesítő automata.
2014. máj. 29. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Az új metró megkavarja kicsit az embereket. Amíg a kiindulási helytől távolodsz, addig elég az egy jegy az időlimiten belül. Azaz a leírt útvonalon elég egy jegy.
2014. máj. 29. 21:20
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
A metróhálózaton belül ingyenes az átszállás, akár kétster is, feltéve, hogy a legrövidebb útvonalon utazol éd nincs visszafelè utazss
2014. máj. 30. 00:14
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

"Amíg a kiindulási helytől távolodsz,"

Ne haragudj, de ez hülyeség. Még tősgyökeres pestiként is kevesen tudnák megmondani, hogy most éppen közelednek vagy távolodnak a kiinduló állomástól, és nem is várható el senkitől, hogy folyton ezen gondolkodjon.

Az számít, hogy egy járaton egy jeggyel egy menetirányba csak egyszer haladsz. Ezt ellenőrizni és észben tartani is könnyebb, mellesleg a jegy hátulján is ugyanez van leírva, semmi utalás nincsen abszolút értelemben vett földrajzi irányra.

2014. máj. 30. 00:51
 6/8 anonim ***** válasza:
6%
Valamokka! Megkövetlek, elnézésedet kérem, térdre borulva esedezem bocsánatodért, hogy a magyar nyelvet árnyaltabban, magasabb szinten használom. Nem földrajzi távolodásról írtam, csak távolodásról. Vagy másképpen: nem fordulhat vissza vele. Pl. a Keleti-Deák-Kálvin-Keleti háromszögre nem elég egy jegy.
2014. máj. 30. 09:53
 7/8 anonim ***** válasza:
76%

Abban igazad van, hogy az én logikám szerint az általad említett útvonalon egy jeggyel egy órán keresztül járkálhatnál körbe-körbe, mert mindegyik járaton mindig csak egy irányba utazol :)

Lehet találtam egy kiskaput? :D

2014. máj. 30. 10:52
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
Igen, akár többször is a gyakorlatban, csak az időlimiten belül maradj.
2014. máj. 30. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!