Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Egy vonaljeggyel az egész...

Egy vonaljeggyel az egész metróhálózaton tudok közlekedni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 1. 11:21
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

A válasz lesújtó:

Magyarország kivételével az összes EU országban igen, Észak-Amerikában igen...

Sajnos nálunk mint fent írtam NEM...

Egy jegy egy utazásra érvényes egy irányba (tehát visszafelé sem mehetsz vele, ha már elindultál valamerre, szóval ha mondjuk felszállsz az Árpád hídnál, és lejössz két megállót, visszafelé nem mehetsz ugyanazzal a jeggyel) és csak fél óráig érvényes egy jegy. Egy jegy, mint írtam, azonos vonalon érvényes (kivétel az átszállójegy) tehát ha felszállsz egy teljes értékű jeggyel a Ferenciek terén, és át akarnál szállni a Deákon, ami csak egy megálló, hivatalosan új jegyet kell lukasztani, vagy eleve átszállójegyet kell venni. Nonszensz...

2009. márc. 1. 11:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Magamnak válaszolok:

"Szintén újítás, hogy 2009 januárjától a vonaljegyeket a metró területén 60 percig lehet használni úgy, hogy a metróvonalak közötti átszálláskor nem kell új jegyet kezelni."

2009. márc. 1. 12:06
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen megleptél. Bár pesti vagyok, de nekem ez gyanús. Mert átszállójegy attól még van. Akkor az minek? Nem nagyon van kiírva sem, és a metrók között ott van ugyanúgy a jegykezelő, és ott szoktak állni ellenőreink a Trollok, és néha néhány Ork...
2009. márc. 1. 12:09
 4/7 anonim ***** válasza:
98%

A vonaljegy Budapest teljes metróhálózatán egy óra időtartamra érvényes. DE nem mehetsz fel vele a felszínre. Azonban lenn a jegy érvényességén belül bármeddig bolyonghatsz, és bármely irányba. Azaz ha pl. egy ismerősnek a Népligetnél akarsz átadni valamit és a Déli pu.-ról indulsz, majd a Népligeti metróban találkoztok (akár a mozgólépcsőnél, a peronzáró vonalon BELÜL maradva te, ő kívül és te "kinyújtod neki" a jegyed), akkor te azzal az egy jeggyel MÉG VISSZA IS MEHETSZ a Déli pályaudvarhoz - ha egy órán belül vagy.

Az ÁTSZÁLLÓJEGY a föld alatti és a föld feletti részt köti össze. Azaz ha metróval indulsz, majd átszállsz villamosra, trolira, buszra, stb. akkor szükséges az átszállójegy. Ezt kezeled egyszer a metrón, egyszer pedig a második járművön. (Értelemszerűen a metrós kezelés egy óráig, a teljes vonalhosszra érvényes :))

2009. márc. 1. 12:27
 5/7 anonim ***** válasza:
98%

*** izé, nem a jegyed nyújtod neki ki, hanem amit vittél neki :) A jegyed nálad marad. Bocsánat - előző voltam.

A Deák téren az átszálláskor pedig már nincsenek ott a jegykezelő készülékek a két metróvonal "határán". Ellenőr pedig bárhol ellenőrizhet.

2009. márc. 1. 12:29
 6/7 anonim válasza:
100%

[link]

Itt ez áll:

Vonaljegy

Érvényes egy utazásra, átszállás és az utazás megszakítása nélkül, autóbuszon, villamoson, trolibuszon, földalattin, metrón, fogaskerekűn a járatok teljes hosszán, HÉV-en Budapest határán belüli vonalszakaszokon. A jegyet a metrón és a földalattin az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás után kell érvényesíteni. Bélyegzős érvényesítés esetén a kezeléstől számított 60 percig jogosít utazásra, az éjszakai járatokon 90 percig érvényes. Az érvényesség időtartama alatt a metróhálózaton belül (ideértve a földalattit is) átszállásra jogosít. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

Tehát igen.

2009. márc. 1. 18:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor azért nem találtam kedden a lyukasztót a 2-es, és 3-as metró között a Deákon!

Van mentségem évente csak egyszer-kétszer BKV-zom.

2009. márc. 1. 23:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!