Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem szóltak a kalauzok,...

Miért nem szóltak a kalauzok, hogy van 33%-os jegy?

Figyelt kérdés
Évek óta teljes árú jeggyel utazom, most mondta az egyik ismerősöm, hogy aki 26 év alatti az utazhat hétvégente 33%-os kedvezménnyel. Ezt a ****** kalauzok miért nem mondták eddig?

2015. ápr. 16. 16:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Érdekes,hogy amikor az egyik ismerősöm otthon hagyta a diákigazolványát meg a bérletét akkor teljes árut vetetett vele is... És ez pénteken volt 10 után.
2015. ápr. 16. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer a pécsi pénztárban kértem egy diák meg egy felnőtt jegyet, és a pénztáros rákérdezett, hogy nem 18 éven aluli-e a diák, vagy nem 26 éven aluli-e a felnőtt, mert akkor lenne még kedvezmény. Nálunk egyik sem állt fenn.

Azonban szerintem nem elvárható, hogy a pénztáros minden szóbajöhető kedvezményre figyelmeztessen. Inkább plusz figyelmesség, ha megteszi. Az utas dolga, hogy az üzletszabályzatot ismerje.

2015. ápr. 16. 20:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is az a véleményem, hogy tök rendes dolog egy kedvezményre felhívni egy utas figyelmét. Azonban rengeteg különféle jogcímen járhat kedvezmény, szerintem irreális végigkérdezni mindet...
2015. ápr. 16. 22:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Megnéztem, hogy mi is a feladak - remélem jó helyen néztem utána: 5231 Kalauz, menetjegyellenőr - [link] na akkor kérdező - ebben hol találod azt, hogy kötelező az utasokat az aktuális kedvezményekről tájékoztatni? Mert én, nem találtam ilyent.
2015. ápr. 17. 17:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

érdekes Szlovákiban lakok és tudtam erről a kedvezményről sőt 2x ki is használtam

nincs a homlokodra irva, hogy hany éves vagy, kalauzok a bevételből kapják a fizetésüket nem fognak figyelmeztetni, hogy fizess kevesebbet...

nekem sem mondta a pénztárnál hanem ugy kértem a jegyet, hogy a 33% osat :P

2015. ápr. 28. 14:40
 16/16 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs jegypénztár, hanem a vonaton kell megvenni és mindig teljes árut vetettek velem, pedig 18-nak se nézek ki. Mindenhol elkérik a személyimet.
2015. ápr. 28. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!