Ki van irva a buszban hogy "A gépkocsivezetővel menet közben beszélgetni tilos! " (? )
általában az is ki van írva a buszon, hogy nem szabad telefonálni...na, és hány ember teszi meg ezt, mikor felszáll egy buszra? az is elterelheti a figyelmét a sofőrnek...meg a tömeg zaja...akkor meg se szólaljon senki? :D ugyanmár...
igen, 5-ösnek valószínű vagy jogsija nincs, vagy sosem utazik társaságban...aki autót vezet, az hogy tud közben a mellette ülővel beszélgetni? azért a legtöbb ember nem olyan korlátolt, hogy miközben figyel előre, nem tud beszélgetni...pláne egy hivatásos sofőr, aki jóval sűrűbben jár alkalmasságira, mint egy általános úrvezető...az nem megy át a pszichikai teszteken, aki egyszerre csak egy dologra tud figyelni...
# 6/8 Időpont ma 07:44
# 7/8 Időpont ma 09:17
Tök jó, hogy lehordjátok a sárga földig, miközben egy szót sem szólt ezekről, amiről ti beszéltek :-D
A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8 Időpont ma 10:05
"Tudod kérdező vannak ilyen elmebeteg törvények, amiket nyilván nem lehet betartani." - ez nem törvény, csak belső szabályzat. És nem akkora elmebetegség, mint ahogy az tűnik (két sorral lejjebb ki is fejtem)
Kérdező: Az emberek hülyék. De facto a "buszvezetővel ne beszélgess" két okból lett bevezetve:
- A kisebb része tényleg a "Basszus nem vagyok pszhichológus, haggyálmár" indok. A vezetés önmagában fárasztó, és akkor még játszon információs pultot is? :-)
- A nagyobb indok a holttér. Az általános utasnak, az az információ, hogy "Ne álljál az ajtó elé, mert zavar, hogy nem látok wazze" vagy el se jut az agyáig, vagy ő kikéri magának, hogy megszabják hova állhat, akkor is, ha táncolni lehetne a buszon, annyira üres. Ha meg beszélgetsz a sofőrrel, önkénytelenül is holtteret okozol neki, és csak nem mondhatja el félpercenként, hogy állj arrébb, mert nem látok (mert ugye az átlagutas ezt is kikérné magának). Akikkel beszélget az meg általában rutinos, tudja hol a helye már reflexből, meg nem sértődik be, ha arrébb állítják.
Igen, hülyeségnek hangzik, de amíg minden 2. ember húzni akarja az ajtót, amire 72-es betűkkel rá van írva, hogy "Tolni" vagy "Befelé nyílik", addig mit várunk? :-D
én inkább az 5-ös válaszára reagáltam, bár nem tüntettem fel, nem a kérdezőt "ostoroztam" :D
7es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!