Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A kalauz honnan tudja, hogy...

A kalauz honnan tudja, hogy melyik utast ellenőrizte le (akár egy másik kalauz)?

Figyelt kérdés
Egy forgalmas vonalon az egyik leellenőriz valakit, pár állomással arrébb ha jön egy másik, az honnan tudja hogy az első már járt egy embernél..szállhattak még fel abba a kocsiba..

2015. ápr. 7. 05:02
 1/5 anonim válasza:
0%
Gondolom van utaslista.
2015. ápr. 7. 05:54
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

1-es, te hányszor adtad már meg a nevedet vonatra felszálláskor? És hány kalauzt láttál lepedőnyi listákkal rohangálni a vonaton?

Nincs semmiféle lista. Egyrészt megbeszélik a jegyvágók egymás közt, hogy ki melyik kocsit, szakaszt nézi. Másrészt nyilván van rutinjuk is: kis forgalmú megállókban meg is jegyzik a felszálló kinézetét (nagyjából), nagy forgalmú megállók után meg figyelik az utasok reakcióját - a legtöbben úgysem tudnak pókerarccal ülni, ha kérik a jegyüket, de még nem mutatták be ellenőrzésre. Ezen kívül az utasoknak is érdeke megmutatni a jegyüket, mert a kalauz után ellenőr is jöhet, aki elvileg megbírságolhatja az utast,ha annak ellenére nem adta át jegyét ellenőrzésre, hogy azt a kalauz már kérte. (A gyakorlat persze szofisztikáltabb.)

2015. ápr. 7. 06:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én viszonylag sokat vonatozom összevissza az országban, és kb. 50-ből egyszer előfordul, hogy kifelejtenek és nem lesz kezelve a jegyem. Persze ha a kalauz fennhangon elmondja, hogy az új felszállók jegyét kéri, akkor odaadom, de ha nem mond semmit, csak sétálgat és bizonyos emberekhez odamegy, de hozzám nem, az szerintem nem jegyellenőrzés.
2015. ápr. 7. 07:27
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

Pszihológia.

Te automatikusan odaadod, vagy készülődsz odaadni a jegyed, akit már kezelt, az ül nyugodtan.

A sunyulókat is így lehet kiszúrni... :)

2015. ápr. 8. 00:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha még nézitek ;)

Egyszer a 70-es vonalon kezeletlen maradt a jegyem + kerékpárjegyem oda és vissza is.

A posta BHV vezérlőkocsijába a kalauz segített felrakni a bringát, majd amikor elindult a vonat, elment a másik irányba jegyet ellenőrizni, felénk se nézett. Hárman voltunk kerékpárosok.

Visszafelé meg Flirt-ön ülök, pár méterre tőlem a bringám. Jön az ellenőrnő, megáll egy kicsit, összenézünk majd továbbmegy. Arra már nem emlékszem, voltam-e olyan bamba, hogy meg se mozdultam a jegyemet előkészíteni, esetleg ez zavarta meg őt is. :D

2015. máj. 5. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!