A MÁV fülkés, gyorsvonati kocsijaiban lesz valaha wifi? Ha igen mikor?
Igen első akik a Főváros környékén közlekednek, azok ilyen vonattal járnak:
nagyon sokan meg a felújított BHV-kkal, amik már szarok a szemükben:
És az a baj, hogy mi meg a retkes szakadt fülkésre megvesszük a pótjegyet, tehát ez így még drágább is nekünk.
Nekik van konnektor, WIFI, ha meg egy átlagos Csabainak azt mondom, hogy wifis vonat, akkor valami elérhetetlen luxusként gondol rá, el nem tudjuk képzelni, hogy mások így közlekednek.
Nálunk IC első osztályos sem igazán vannak ilyen körülmények.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. A MÁV-Start WiFi szolgáltatása csak nagyon korlátozottan használható. Települések között nemigen van 3G/4G lefedettség, így max az EDGE hálózatok tempóját tudja - és azt is szét kell osztania a felhasználók között.
Ezzel együtt az egy valós probléma, hogy azonos, sőt drágább viteldìj mellett gyakran rosszabb vonatokon kell utazni bizonyos viszonylatokban ill. régióban.
A gyorspótjegyről tudni kell, hogy a Fidesz-kormány erőltette rá az ötlet ellen ágáló MÁV-Startra, de ti ezt tavaly tavasszal szépen jóvá is hagytátok utólagosan a szavazataitokkal.
Ne nagyon bíz a mávos wifi-fejlesztésekben
Lehet, a baj bennem van, de én wifis vonaton utazom néha a Keletitől Rákosligetig. Ha felszállás után azonnal indítom a felcsatlakozást, akkor már a kb. a keresztúri felüljáróhoz érve van is net, s ha beírom egy ismert hírportál nevét, Ligetnél már értesít is, hogy no-no, ezt nem engedi, mert túlságosan erőforrásigényed.
Azért azt tegyük hozzá, hogy minden jármű jobb egy posta Bhv-nál. A huzatos, hideg By is (a klasszik Bhv-kkal meg komolyan nem tudom, mi bajuk van az embereknek, annál kényelmesebb ülése nincs semminek). Kétszer vagy háromszor utaztam le vele a Szolnok-Debrecen távot, és a végére már kínomban mindent csináltam volna, olyan kényelmetlen, szűk és kemény az ülése. Szóval ezerszer inkább egy retkes szakadt fülkés, mint ezek a hulladékok. Két megállóra... hát, mondjuk úgy, hogy jók, bár még ez is túlzás, távolsági forgalomra meg aztán végképp alkalmatlanok. A MÁV részéről az utóbbi évek egyik legnagyobb gyökérsége az, hogy még IC-kben is forda szerint járatják őket.
Feltételezhetően amúgy akkor lesz itt wifi, amikor ezek fognak itt járni, de sokra különben se megy az ember vele, mint már leírták előttem. (Én meg onnantól kezdve autózni fogok, de ez nem tartozik szorosan ide.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!