Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Váciak! Nagyon gáz minden nap...

Váciak! Nagyon gáz minden nap Budapestre bejárni Vácról?

Figyelt kérdés
Most költözünk a szüleimmel Budapestről Vácra, és néztem, hogy 27 perc bejutni Z70-nel viszont lesznek olyan napok, amikor visszafelé vag várok a Z70-re vagy elindulok S70/S71-gyel és ugyanakkor érek oda csak hamaabb indulok. Szóval nagyon gáz ez a napi 27 perc ingázás? Milyen a vonaton az utazóközönség? Sok putri ember van? Ti mivel ütitek el az idő a vonaton?

2015. márc. 23. 23:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem napi másfél óra Óbudáról bejutni az Örsre iskolába. Van, hogy reggel meg délután van órám, akkor napi 6 óra utazás... Pedig az egész táv nem több mint 15 km...
2015. márc. 24. 21:03
 12/17 anonim ***** válasza:

@11

Nem jobban megérné befektetni egy biciklibe? 15 km rossz esetben 1 óra, de ha van normális bicikliút vagy valamilyen kisebb forgalmú kerülőút, ahol ki tudod cselezni a forgalmas utcákat és a lámpákat, akkor gyorsabban is meg lehet oldani.

2015. márc. 24. 21:09
 13/17 anonim ***** válasza:

"Nekem napi másfél óra Óbudáról bejutni az Örsre iskolába."

azt hogy csinálod? 1es villamos kettes metró... max fél óra vagy ha dugó van pesten akkor 86-os és 2es metró

2015. márc. 24. 22:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy Óbudán lakok, nem azt jelenti, hogy az 1-es villamos végállomásánál. :)
2015. márc. 24. 22:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Elmegy... Köszönd meg szüleidnek, hogy Vácra kerültél, mert ettől közlekedésileg már csak rosszabb helyek vannak.

De azért apró korrekciókat tennék:

71-gyel nem az előbbivel, hanem a hárommal előbbivel érsz ugyanakkor oda, ráadásul fel se szállhatsz rá, mert arra nem szól a bérleted. Különben is csillagászati árak vannak.

27 perc alatt nem tud odaérni a zónázó, azt csak azért írták így a menetrendbe, hogy elméletben kijöjjön az óránkénti ütemesség, meg minden csatlakozás. Hát nem jön ki. 27 perc az a lámpa Rákospalotán a deltában. Amíg a másik vonat várja a zónázó késését. Na, az a 27 perc... És ahogy még onnan bekerül a vonat a Nyugatiba, azt bizony sok esetben a 14-es villamos időben veri. De persze legyünk optimisták, és feltételezzük, hogy a jövőben minden tökéletes rendben fog zajlani. Pláne, ha beindul az esztergomi, és kénytelenek lesznek megint 3 helyett 2 vágányt használni. Képzelem...

És fel is kell majd tudni férni a vonatra, nem olyan biztos az, hogy a zónázóval fogsz járni. Már ha kicsit kulturáltabb körülmények között akarsz tartózkodni, és nem azzal foglalkozni, hogy csípi oda az ajtótüske a lábad a legalsó lépcsőfokon... Érdemes lehet olyan vonattal menni, ami Vácról indul, ha nem azon az öt percen múlik az életed.

De nem akarlak ijesztgetni, Vác felé még istenes a helyzet, ott a szomszéd járásban álmodni se mernek hasonló szinvonalú vonatközlekedésről.

2015. márc. 24. 23:05
 16/17 A kérdező kommentje:

@Utolsó: "ott a szomszéd járásban" - Ez mit jelent? :D

@Többiek: Nem a Nyugatinál van a sulim :D Hanem Kelenföldön, a vasútállomás közelében, szóval még egy bő fél órát utazom a Nyugatitól

2015. márc. 24. 23:40
 17/17 anonim válasza:

Én 2 éve járkálok be, (szintén Vácról) elég vegyesek a tapasztalatok. Mondjuk én azon szerencsések közé tartozom, aki csak egyszer futott bele egy komoly késésbe (30 perc), kop-kop-kop.

Az utazóközönség elég kulturált, ha az éjszakai randalírozós buliba járó réteget nem vesszük legalábbis. De azok úgyis csak ilyen 19-22 óra közt rohamozzák meg a járatokat.

Szerintem a menetrendszerűség a magyar viszonyok közt kiemelkedő, a legjobbak közé sorolnám (de persze csak itthon). Pest felé 10 percnél többet nagyon ritkán szed össze egy vonat, azt is akkor, ha már a pesti szakaszon valahol megfogják (ez jellemző Rákospalota-Újpest előtt és az állatkertnél). Bár a reggeli órákban (6-8 óra közt) azért az a sok vonat feltartja olykor egymást és álom az a 27 perc. Egyébként a 71-es járatokról ne is álmodj. Másfél óra út, jóval nagyobb távolságot tesz meg, mert kerül (ergo a bérleted se jó rá) plusz azért Csörög "természetesen napbarnított" lakossága... Nos hát hallottam már "jókat".

Javult a járművek állapota, sokszor már új kék motorvonatok járnak, amik be tudják hozni a késést vagy annak egy részét. Ami szerintem probléma, az a férőhely. Van, hogy 3-4 perccel indulás előtt érek ki a Nyugatiba, és Dunakesziig várnom kell, hogy legalább egy szék megürüljön, és 53 évesen a rozzant térdemmel ez nekem nem kellemes érzés... Vácon azért szoktam helyet találni. De sose az első kocsiban, mert itt is érvényes "az eleje hamarabb ér Pestre ezért oda kell szállni"-mentalitás és mindenki ott próbál meg felférni, holott a vonat végében teniszezni lehetne... De én ennek csak örülök :D

Amúgy a wifi elég stabil. A Marcheggi-híd környékét (Istvántelek és Rákosrendező közt) és a Göd-Alsógöd közti rövid szakaszt leszámítva végig van internet. Én azzal töltöm ki az utat, hogy híreket olvasok.

2015. márc. 26. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!