Váciak! Nagyon gáz minden nap Budapestre bejárni Vácról?
@11
Nem jobban megérné befektetni egy biciklibe? 15 km rossz esetben 1 óra, de ha van normális bicikliút vagy valamilyen kisebb forgalmú kerülőút, ahol ki tudod cselezni a forgalmas utcákat és a lámpákat, akkor gyorsabban is meg lehet oldani.
"Nekem napi másfél óra Óbudáról bejutni az Örsre iskolába."
azt hogy csinálod? 1es villamos kettes metró... max fél óra vagy ha dugó van pesten akkor 86-os és 2es metró
Elmegy... Köszönd meg szüleidnek, hogy Vácra kerültél, mert ettől közlekedésileg már csak rosszabb helyek vannak.
De azért apró korrekciókat tennék:
71-gyel nem az előbbivel, hanem a hárommal előbbivel érsz ugyanakkor oda, ráadásul fel se szállhatsz rá, mert arra nem szól a bérleted. Különben is csillagászati árak vannak.
27 perc alatt nem tud odaérni a zónázó, azt csak azért írták így a menetrendbe, hogy elméletben kijöjjön az óránkénti ütemesség, meg minden csatlakozás. Hát nem jön ki. 27 perc az a lámpa Rákospalotán a deltában. Amíg a másik vonat várja a zónázó késését. Na, az a 27 perc... És ahogy még onnan bekerül a vonat a Nyugatiba, azt bizony sok esetben a 14-es villamos időben veri. De persze legyünk optimisták, és feltételezzük, hogy a jövőben minden tökéletes rendben fog zajlani. Pláne, ha beindul az esztergomi, és kénytelenek lesznek megint 3 helyett 2 vágányt használni. Képzelem...
És fel is kell majd tudni férni a vonatra, nem olyan biztos az, hogy a zónázóval fogsz járni. Már ha kicsit kulturáltabb körülmények között akarsz tartózkodni, és nem azzal foglalkozni, hogy csípi oda az ajtótüske a lábad a legalsó lépcsőfokon... Érdemes lehet olyan vonattal menni, ami Vácról indul, ha nem azon az öt percen múlik az életed.
De nem akarlak ijesztgetni, Vác felé még istenes a helyzet, ott a szomszéd járásban álmodni se mernek hasonló szinvonalú vonatközlekedésről.
@Utolsó: "ott a szomszéd járásban" - Ez mit jelent? :D
@Többiek: Nem a Nyugatinál van a sulim :D Hanem Kelenföldön, a vasútállomás közelében, szóval még egy bő fél órát utazom a Nyugatitól
Én 2 éve járkálok be, (szintén Vácról) elég vegyesek a tapasztalatok. Mondjuk én azon szerencsések közé tartozom, aki csak egyszer futott bele egy komoly késésbe (30 perc), kop-kop-kop.
Az utazóközönség elég kulturált, ha az éjszakai randalírozós buliba járó réteget nem vesszük legalábbis. De azok úgyis csak ilyen 19-22 óra közt rohamozzák meg a járatokat.
Szerintem a menetrendszerűség a magyar viszonyok közt kiemelkedő, a legjobbak közé sorolnám (de persze csak itthon). Pest felé 10 percnél többet nagyon ritkán szed össze egy vonat, azt is akkor, ha már a pesti szakaszon valahol megfogják (ez jellemző Rákospalota-Újpest előtt és az állatkertnél). Bár a reggeli órákban (6-8 óra közt) azért az a sok vonat feltartja olykor egymást és álom az a 27 perc. Egyébként a 71-es járatokról ne is álmodj. Másfél óra út, jóval nagyobb távolságot tesz meg, mert kerül (ergo a bérleted se jó rá) plusz azért Csörög "természetesen napbarnított" lakossága... Nos hát hallottam már "jókat".
Javult a járművek állapota, sokszor már új kék motorvonatok járnak, amik be tudják hozni a késést vagy annak egy részét. Ami szerintem probléma, az a férőhely. Van, hogy 3-4 perccel indulás előtt érek ki a Nyugatiba, és Dunakesziig várnom kell, hogy legalább egy szék megürüljön, és 53 évesen a rozzant térdemmel ez nekem nem kellemes érzés... Vácon azért szoktam helyet találni. De sose az első kocsiban, mert itt is érvényes "az eleje hamarabb ér Pestre ezért oda kell szállni"-mentalitás és mindenki ott próbál meg felférni, holott a vonat végében teniszezni lehetne... De én ennek csak örülök :D
Amúgy a wifi elég stabil. A Marcheggi-híd környékét (Istvántelek és Rákosrendező közt) és a Göd-Alsógöd közti rövid szakaszt leszámítva végig van internet. Én azzal töltöm ki az utat, hogy híreket olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!