Milyen minden hétköznap Érdről Budapestre bejárni?
Autóval biztos nem mennék Újbudán túl csúcsforgalomban, mert mindenhol dugó van. De ez akkor is igaz, ha Budafokról akarsz átmenni Újpestre vagy Kőbányára, tehát kocsi szempontjából mindegy szerintem - ugyanis a dugó nem az M7-en szokott lenni, hanem már bent Budapesten. Érd előtt a pályán aránylag ritkán van baleset, általában kb. 15 km-el utána szokott lenni (fene se tudja, miért)... 12 év alatt talán háromszor kerültem dugóba Érd előtt.
Tömegközlekedéssel nagyon sokáig jártam be, azzal könnyű bejutni. Szinte mindenhonnan megy busz vagy vonat (vagy mindkettő), Kelenföldről pedig M4-el és M3-al Újpestre is 30 percen belül odaérsz.
Miért van itt az összes válasz lepontozva??
Autóval tényleg nem érdemes Budapestre menni Érdről (de leginkább sehonnan), ha mondjuk 8-10-re jársz, és 16-18-kor végzel Ha mondjuk 6-ra jársz be, és 2-re végzel, akkor nem gáz. De szerintem nem érdemes kocsival járni.
Szóval a logikus megoldás, hogy Érden valamelyik állomás/megálló környékén leteszed a kocsit, és onnantól válogathatsz, hogy vonattal vagy busszal szeretnél menni. Ezen kívül olyan lehetőség is van, hogy közel költözöl valamelyikhez, illetve a kertvárosi részt érintve is mennek közvetlen buszok is Budapestre, akár a házad elől.
Én pár évig ingáztam Érd és Budapest között, nem nagy szám. Gyakorlatilag olyan, mintha Budapest része lenne, azóta még sok fejlesztés is volt, főleg a vasút terén, tehát marha könnyű ki- és bejutni.
Utolsó, nem mindenki szeret ám egy örökké nyüzsgő, zajos, szmogos nagyvárosban élni. Főleg, ha a kérdező esetleg a jövőben még gyereket is szeretne.
Érd nagy része (2-3 lakótelepen kívül) zöld terület. Nem szmogos, nem zajos. A gyereket nyugodtan ki lehet engedni focizni vagy bicajozni, mert nem fogják elütni vagy elrabolni. Vannak balhésabb részei persze, ahol több a betörés, stb., de ezeket egyszerűen el kell kerülni; Budapest sokkal veszélyesebb ebből a szempontból. Bevásárlóközpont van, mindenféle üzlet van, az SZTK hatalmas és felújított, és busszal is elég könnyen el lehet őket érni. Moziba esetleg vonatozni kell 15 percet a Camponáig, de ennél hamarabb Budapesten sem érsz oda, legfeljebb ha a szomszédban laksz.
Dolgozni meg van, aki 2-3 órákat is utazik, ezzel szemben Érdről Budapest nagyon könnyen elérhető.
Tehát mi is a problémád Érddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!