Váciak! Nagyon gáz minden nap Budapestre bejárni Vácról?
27 perc????
Én Budán élek,van,hogy 1 óra,mire átérek a hídon pestre.
Nőj fel!
Gondolom valami újgazdag csemete vagy.
Rengeteg ember a két kezét összetenné, ha csak 27 percet ingázna melóba.
Van akik 3-4 órákat is sajnos, egyetlen nap.
Valamennyire ismerem a 70-es vasútvonalat. Néhány dunakanyarit is, akik ingáznak. Nemigen panaszkodnak. Amennyit igen, annyit a pestiek is a metrókra és a villamosokra.
Viszont:
- Egyik barátnőmnek 40 perc az Örs vezér tere busszal. Budapesten lakik. Budapestről 40 perc. És csak az Örs.
- Én időnként megyek Pécel környékére (nem Pécelre, hanem Budapesten belülre még Pécel mellett (aki ismeri: Noé Állatotthon :) ). 30 perc busszal, onnan még 15 perc gyalog. Még Budapest. A buszra az Örsnél szállok fel.
Szóval teljesen jó az, hogy 30 perc alatt bent vagy a Nyugatiban. Ami a Nagykörút vonalában van.
Csak a menetidőt nézve: ez jó összehasonlítási alap?
Pécel itt van rögtön Budapest mellett, pár száz méter távolságban.
Annyira nem is jár gyakran ez a busz. Legalábbis mikor nekem kell, akkor mindig negyed óra...
Félreértitek, 27 perc csak az, hogy pesten van. Akkor még nincs sehol.
Egyébként vidéken lakni nem azért gáz, mert messze van, hanem, mert ha elmész valahova mondjuk este utána nehézkes a hazamászás.
Pestiek hazasétálnak, délinél volt a buli, klinikáknál lakom, és kb 40 perc séta volt éjjel egy kisebb társasággal. Vácra most nem indulhatsz el gyalog...
laktam én is falun, 6kor kelés 6:35kor busz 7:10re bennvan helyi járatra várás, persze tömött és 7:40-re beérek és akkor hazafelé 12:40kor volt vége az 5. órának és 1:55kor ment a kövi... fél óra zötykölődés.
aztán arról ne is beszéljünk, hogyha elmennél valahova akkor vagy az utolsóval kell menned (ami 22:45) vagy reggelig (5 óra)
szerintem retek szar bejárni...
áldom a napot amikor végre felkerültem pestre, semmi pénzért nem mennék vissza
8. 1. Vagyok. Értem,hogy pesten belül is kell még utazgatnia,de akkor sem sok a 30 perc a bejutásra. Haver 1,5-2 óra alatt jut a melóba Csepelről Hűvösvölgybe. Rokon srác,vidékről 90 perc busz+ 40 perc BKV mire beér a suliba.
Ki kell bírni,vagy költözzön fel Pestre.
Én váci vagyok és egy jó ideje ezen őrlődöm, hogy maradjak itt a minimálbéres nem túl jó munkahelyemen ami gyalog 20 perc, vagy próbálkozzak Pesten a diplomámmal.
A 27 perc vonat nem gáz, viszont ezen felül nem mindegy Vácon hol laksz és Pesten hová mész.
Nekem otthonról 25 perc a vasútállomás és Pesten se valószínű, hogy a Nyugatinál kapnék munkát. Plusz belekalkulálva az elég általános késéseket, kábelszakadást, stb...
Ha nincs más lehetőséged úgyis meg kell próbálnod, ha nagyon rossz legyél kolis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!