Mit csinál a kalauz akkor ha nem veszem meg a regisztrációs jegyet és az 500 forintos pótdíjat se vagyok hajlandó kifizetni?
Nem lehet majd megvenni előre, mert arra hivatkoznak, hogy azért kell, hogy lássák, hogy ténylegesen mennyien veszik igénybe az ingyen utazást. Aztán ez alapján kérnek költségtérítést az államtól a közlekedési társaságok.
De hát ez a legnagyobb marhaság, ami létezik. Naponta csuknak le egy BKV-vezetőt, nyilván, mert annyira feddhetetlen mind. Majd pont az okoz problémát nekik, hogy kamu lyukasztott regisztrációs jegyeket csináljanak maguknak... Aztán nézzetek utána, hogy tényleg utazott-e valaki, vagy csak a jegyirodán gyártották a jegyet "okosban"...
Ha tényleg az lenne a szándék amit mondanak, nem lenne egyszerűbb felírni a kallernek/buszvezetőnek a nyugdíjas személyi igazolvány számát egy füzetbe?! Mindenféle jegynyomtatás nélkül. Esetleg alá is íratni vele. Ha eddig tudták tőlük kérni, hogy mutassák fel a személyit (amiből amúgy se látták, hogy jogosult-e, mivel a születési dátum a hátoldalon van - de mégis ez volt a gyakorlat), akkor azt is meg tudnák oldani, hogy elkérik tőle, és lejegyzik a SZIG-számot..
Ekkor, ha Állam Bácsi kételkedne, egyszerűen bepötyögne pár számot találomra a nyilvántartóba, és rögtön látná, hogy a személyi igazolvány számokhoz valóban olyan személy tartozik-e, aki jogosult az ingyen utazásra, vagy kamu az egész.
De hát értelmetlen ez az egész amit leírtam, hiszen tudjuk jól, milyen mocskos korrupt országban élünk, és kik a vezetőink. Igen, egy normális országban így menne, ahogy írtam. De az őr is azért áll a laktanya kapujában, hogy az értelem nehogy bejöhessen...
Szebb Jövőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!