Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit csinál a kalauz akkor ha...

Mit csinál a kalauz akkor ha nem veszem meg a regisztrációs jegyet és az 500 forintos pótdíjat se vagyok hajlandó kifizetni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 19:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem lehet majd megvenni előre, mert arra hivatkoznak, hogy azért kell, hogy lássák, hogy ténylegesen mennyien veszik igénybe az ingyen utazást. Aztán ez alapján kérnek költségtérítést az államtól a közlekedési társaságok.

De hát ez a legnagyobb marhaság, ami létezik. Naponta csuknak le egy BKV-vezetőt, nyilván, mert annyira feddhetetlen mind. Majd pont az okoz problémát nekik, hogy kamu lyukasztott regisztrációs jegyeket csináljanak maguknak... Aztán nézzetek utána, hogy tényleg utazott-e valaki, vagy csak a jegyirodán gyártották a jegyet "okosban"...

Ha tényleg az lenne a szándék amit mondanak, nem lenne egyszerűbb felírni a kallernek/buszvezetőnek a nyugdíjas személyi igazolvány számát egy füzetbe?! Mindenféle jegynyomtatás nélkül. Esetleg alá is íratni vele. Ha eddig tudták tőlük kérni, hogy mutassák fel a személyit (amiből amúgy se látták, hogy jogosult-e, mivel a születési dátum a hátoldalon van - de mégis ez volt a gyakorlat), akkor azt is meg tudnák oldani, hogy elkérik tőle, és lejegyzik a SZIG-számot..

Ekkor, ha Állam Bácsi kételkedne, egyszerűen bepötyögne pár számot találomra a nyilvántartóba, és rögtön látná, hogy a személyi igazolvány számokhoz valóban olyan személy tartozik-e, aki jogosult az ingyen utazásra, vagy kamu az egész.

De hát értelmetlen ez az egész amit leírtam, hiszen tudjuk jól, milyen mocskos korrupt országban élünk, és kik a vezetőink. Igen, egy normális országban így menne, ahogy írtam. De az őr is azért áll a laktanya kapujában, hogy az értelem nehogy bejöhessen...

Szebb Jövőt!

2010. febr. 16. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!