Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » IC vonatbérletet lehet vásárolni?

IC vonatbérletet lehet vásárolni?

Figyelt kérdés
1.kocsiosztályú arcképesem van, és nincs kedvem minden nap helyjegyet venni, ezért szeretnél valami IC bérletet vásárolni Debrecen-Nyíregyháza között.
2015. márc. 5. 09:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudok róla. Viszont elővételben megveheted a helyjegyeket és akkor elég hetente vagy havonta a pénztárhoz menned. Vagy otthon is megveheted a helyjegyet és a mobilodon bemutatod.
2015. márc. 5. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet.
2015. márc. 5. 13:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk eltérek a témától és kicsit személyesebb lesz a kérdésem, de miért akarsz ilyen rövid távon IC-vel járni?
2015. márc. 5. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:
3: Feleannyi az IC ideje, azért az nem mindegy.
2015. márc. 5. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:

@4:

Persze, mondjuk Debrecentől Miskolcig tényleg van különbség, arra az egy órás differenciára én is azt mondom, hogy nem ugyanaz. Viszont hogy 40 vagy 30 perc alatt megy végig az ember, az szerintem pont nem éri meg a napi 2x~300 forintot. Én Szolnokról járok Debrecenbe, és szerintem arra a távra se éri meg azért a 2x20 percért a 2x500 forintot kiadni. Persze mindenki maga dönti el, de én egy ilyen semekkora, "leülök és már állhatok is föl" jellegű távra azt mondom, hogy pazarlás.

2015. márc. 5. 20:43
 6/7 A kérdező kommentje:
azért megyek IC-vel, mert a sebes vonatra is kell pótjegyet vennem, és akkor ha 150 forintot fizetek,inkább intercity-re költök,mint 40perces sebes vonatra...
2015. márc. 18. 08:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Az mondjuk igaz, általában én is IC-vel megyek, ha semmiképpen sincsen személy. Nem tudom, diák vagy-e, de ha igen, akkor a sima diákbérlet 3560 forint. Ha egy hónapban 20 napon utazol, és mindennap 1 darab pótjegyet veszel, akkor egy hónapban 3 ezret költesz pótjegyre. Ha meg oda-vissza pótjegy kell, akkor meg nyilván jóval olcsóbban kijössz a bérlettel. Ha dolgozol, akkor meg ennél picivel fog többe kerülni a bérleted, a maradékot a munkáltatód köteles fizetni.

(A 3-ast és az 5-öst én írtam.)

2015. márc. 18. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!