Igaz az, hogy BKK teljes árú havibérletet nem lehet útlevéllel vásárolni, hanem csak kártya alakú személyazonosítóval vagy bérletigazlovánnyal?
Lejárt a személyim, és addigra nem lesz kész, amikorra bérletet vennék. Jogsim nincs, bérletigazolványt meg nem akarok, nincs kedvem fényképezkedni... Van viszont érvényes útlevelem!
Ismerőseim állítják, hogy azt nem fogadják el felnőtt (nem diák) bérlethez. Igaz ez?
Pécsi vagyok, ezért nem tudok előre tájékozódni BKK pénztárban. Tudnátok nekem segíteni?
Örülnék, ha olyanok írnának, akik próbáltak már a közelmúltban útlevéllel bérletet venni! Elfogadták vagy sem?
Előre is köszi a válaszokat!
"Felsőoktatási tanuló bérlethez:
Diákigazolvány
Útlevél (14 éven aluli magyar, illetve 16 éven aluli külföldi állampolgároknál)"
Egyedül itt szerepel az útlevél, de ezt valaki magyarázza már meg, 14 éven aluli hogy kap felsőoktatási bérletet?
Minden más helyen elfogadják az útlevelet is, ha van mellette lakcímkártya. Még a bankban is, és sorolhatnám. Különben sem kötelező a személyi igazolvány megléte, ha valakinek van érvényes útlevele (vagy jogsija,az is alkalmas azonosításra).
Egyelőre nem is szeretném megcsináltatni az új személyit, mert csak...
Azt a BKK-s linket én is megtaláltam korábban, de nem teljesen egyértelmű. Mi az fent, hogy "AUTOMATA"...? Pénztárban tervezek bérletet venni... Más infót nem találtam.
Ezért is lenne jó olyan ember válasza, aki már saját maga próbált útlevéllel bérletet venni... Az nem találgatás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!