Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A pekingi metróhálózat hogy...

A pekingi metróhálózat hogy tud ennyire robbanásszerűen fejlődni? 2002-ben még csak 2 vonal volt, jelenleg már 18.

Figyelt kérdés
2015. jan. 13. 18:49
 1/9 szántóvető ***** válasza:
100%
pénz,munkaerő,technológia,szándék,minden megvan ami kell.a pártvezér elrendeli hogy metró kell és megcsinálják,semmi ellenvetés vagy tiltakozás.ilyen egy derék Kommunista Állam.
2015. jan. 13. 18:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kézi erővel is gyorsan megy, annyian vannak, hogy minden megoldható.
2015. jan. 13. 19:12
 3/9 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%
Valószínűleg az is közrejátszhat, hogy ott nem a haverok cégei csinálják az ilyen munkákat, és nem arról szól egy metró építés, hogy ki hány milliárdot tud kilopni saját zsebbe a munkafolyamat során.
2015. jan. 13. 19:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hármas, ezek szerint még sohasem jártál Kínában és nem követed az onnan érkező híreket. Igenis komoly szerephez jutnak a rezsimhez közel álló vállalatok - amelyeket családtagok, barátok vezetnek történetesen. És időről időre kiderül (nyilván belső hatalmi játszmák eredményeként), hogy jüanmilliárdok folytak félre állami beruházások során. Szóval persze, hatékonynak tűnik, minden diktatúra az rövid távon, de aligha fogják tudni tartani ezt a tempót egy ilyen nepotista, korrupt beruházási környezettel.
2015. jan. 13. 23:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ott a rezsim, és a haverok fixen élősködnek, és amit akarnak megkapnak, nálunk meg 4 évente váltják egymást a bűnbandák, és mindegyik csak arra megy, hogy ez idő alatt minél több pénzt tegyen zsebre. Ráadásul Peking lakossága 2x több mint egész Magyarországé, marha nagy az autós forgalommal.

Tulajdonképpen, ha mi sem balf..szkodunk ennyit, hanem anno megcsináltatunk mindent az oroszokkal, akkor már rég lenne 4-5-ös metrónk is. Meg ha a BKV, MÁV, és az összes többi vállalat nem csak szétlopna mindent, és a vezetősége végre Dunába lenne lőve akkor a mi tömegközlekedésünk sem így nézne ki.

Na meg építkezés...a legtöbbet mindig a bürokrácia, papírmunka, engedélyek viszik el, még nincs is építve a dolog, már csúszik. Ráadásul utána is folyton kiderül hogy valami gond van, a lakók panaszkodnak, a munkások össze vissza dolgoznak, a szervezettségünk sem éppen németes.

Ilyen szempontból Kínában kevésbé szaroznak, ott gondolom nem nagyon hőbörögnek a lakosok, munkaerő annyi van mint égen a csillag, emberi jogokat meg szabadabban kezeli, aztán ha 0-24-ben építenek, persze hogy gyorsak.

2015. jan. 14. 10:59
 6/9 Koaxk Ábel ***** válasza:

#4-es valóban nem jártam még Kínában, és nem követem az országgal kapcsolatos híreket. Abból ahogy megfogalmaztam látszik is, hogy ez csak egy feltételezés volt a részemről.

Amit írtál ahhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ezek szerint lehet úgyis lopni, hogy közben az ország is fejlődik. Én a magyar valóságból indultam ki. :(

2015. jan. 14. 16:43
 7/9 anonim ***** válasza:
"ilyen egy derék Kommunista Állam" - Kína gazdaságilag már rég nem kommunista hanem kőkeményen kapitalista. Azért képes ilyen tempóban fejlődni.
2015. jan. 15. 22:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó munkához idő kellene, 16 új metróvonalat kiépíteni 13 év alatt elkapkodott dolognak tűnik. Valószínűleg feszített munkatempóban építik az új metróvonalakat, a biztonsági előírásokat lazán kezelve, túldolgoztatott munkásokkal. De az ő gondjuk lesz, ha műszaki hiba miatt meghal több száz ember az alagutakban.
2015. jan. 16. 12:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy a kínai ember aztán tudja mi a szorgalom, kevés pénzért is. Budapesten is kínaikban azt látom, kb ott élnek, csinálják reggeltől estig, és sosem panaszkodnak. Bemész, rögtön kérdezi mit kérsz, türelmesen vár, ha valami elfogyott, akkor csinálnak neked frisset.

Ezzel szemben egy magyar alkalmazott 90%-ban úgy áll hozzád hogy "na még egy köcsög akit ki kell szolgálni". Látod rajta hogy sürget, válassz már, mert le akar tudni hamar, meg az egész hozzáállás szar.

Kedvencem mikor panaszkodnak. Pékségbe is bemegyek, és valami ismerősének ott panaszkodik 10 percig, hogy jajj ő 10 órázik és micsoda hajtás van, ezt nem lehet bírni, hát ó fel fog mondani mert jajj de szörnyű...De én mint vevő, ott állok 10 percig, és utána is nekem kell szólni, hogy ugyan már, legyen olyan kedves és szolgáljon már ki.

És én megértem hogy keveset keres valaki, de attól még nem kellene totális leszarással végeznie a munkáját, főleg ha ezzel más embereket hátráltat közben. Bocs az offért.

2015. jan. 16. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!