Hogy működik az intercitys rendszer?
Elővételben megveheted a menetjegyet bármelyik vasútállomáson, vagy az interneten.
Én az első verziót részesítem előnyben, igaz ehhez az utazás előtti napokban ki kell mennem az állomásra.
Nem hiszem, hogy így olcsóbb a jegy, de az utazáskor már nem kell jegyváltással vesződni, illetve az I.C. esetében azon idegeskedni, hogy biztos lesz-e helyjegy (szokott lenni, de az ördög nem alszik)
Internetes elővétel lehet olcsóbb, azt még nem próbáltam: bankkártyás fizetéssel működik, küldenek egy kódot, s a nagyobb állomásokon van jegykiadó automata, a küldött kódot beütve kiadja a menetjegyet...
Nekem szimpatikusabb az, ha az állomáson, jegyvásárlás közben a jegykiadóval szót is lehet váltani, hogy valóban jól van-e így, mire számíthatok az utazáskor (esetleg menetrend változás, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!