A vonatos rendszer hogy müködik?
Figyelt kérdés
Lehet kicsit furán hangzik de eddig mindenhova busszal mentem és soha nem utaztam még vonattal. Buszon felszálok mondom milyen jegyet kérek és hova oké és vonatnál van valamilyen jegyvételes rész ott is megmondom gondolom hova stb kapok jegyet és bemondják melyik vonat hova megy megkeresem nyitva az ajtó felszálok kiválasztok egy ilyen fülkét és felszálok vagy mi? Azért van elképzelésem, hogy müködnek a dolgok csak nem vagyok biztos:D2014. aug. 27. 07:25
1/4 anonim válasza:
Vonaton elore kell jegyet venni az allomason, a jegypenztarban. Altalaban nincsenek fulkek, az IC meg a nemzetkozi vonatokat kiveve helyjegyek sem, tehat oda ulsz, ahova tudsz. Ha nincs hely, allsz. Nem art elore tajekozodni mikor melyik vonat es honnan megy, ez az allomason vagy ki van irva, vagy bemondjak hangosbemondoba.
2/4 anonim válasza:
Ja és vonaton könnyen lehet, hogy át kell szállni, ezért nem árt némileg képben lenni.
Vonaton van WC (igaz, milyen...) és ihatsz sört is simán, sőt sétálgathatsz is. :)
3/4 anonim válasza:
De ha nincs vagy nincs nyitva a pénztár, akkor a vonaton kell jegyet venni a kalauztól (mikor először kéri a jegyedet, akkor vehetsz tőle).
4/4 anonim válasza:
Nem kell félni, egyszerű vonattal utazni, azt is emberek használják.
Venni kell jegyet. Ha van jegypénztár akkor ott, majd a vonaton felmutatod a kalauznak, ő meg firkál rá. Ha nincs jegypénztár (kisebb állomások, megállók) akkor ki van írva hogy jegyet a vonaton tudsz váltani. Jön a kaller, megmondod neki hova utazol, ő meg ad jegyet. Ha átszállással utazol nem kell minden vonatra külön jegyet venni, mert megveheted egyben, és olcsóbb is úgy általában.
Hogy melyik vonat merre megy az szintén ki van írva, általában a vonatra is. Meg bemondja a hangosbemondó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!