Még soha nem vonatoztam! Hogyan működik ez a rendszer?
Jászberényből szeretnék Debrecenbe menni, de ezt csak átszállással tehetem meg.
Jb-ben megveszem a jegyet, akkor szolnokon újat kell vennem, vagy az első jegyben benne van az átszállás is?
Szolnokon leszállok a vonatról a 11-es vágányon, és 10 perc múlva indul a 4-esről? Meg fogom találni, hogy ne késsem el? Bocsi, lehet ez másnak butaságnak tűnik, de soha nem vonatoztam még!
Előre is köszi!
Nem kell másik jegy.
Nyugodtan megtalálod a vonatot is. Mindig jelentik, hol van és honnént hová megy.
A jegyet meg tudod venni a teljes útra egyben. A legtöbb állomáson ma már gépi jegykiadás van, amivel úgynevezett "viszonylati jegy"-et adnak, vagyis az átszállás -- azaz ahol vasútvonalat váltasz -- is rajta lesz.
Átszállás előtt érdemes a kalauzt megkérdezni, általában készségesen segítenek, és vsz meg fogja tudni gmondani, hogy melyik vágányról indul a vonatod. Ha mégsem, akkor minden nagyobb állomáson -- így Szolnokon is -- van hangosbeszélő, ami mondja az induló vonatokat és a vágányokat. Ha mégsem, akkor figyeld az elektromos kiírókat.
Az Elvira (www.elvira.hu) sok vonatnál már a vágányszámot is mutatja. Így tudsz előre tájékozódni.
Ne szégyellj kérdezősködni, sokan segítenek szívesen!
Meg legtöbbször a hangosbemondó is hasznos dolgokat mond be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!