Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Másoknak is kényelmetlenek a...

Másoknak is kényelmetlenek a távolsági buszok?

Figyelt kérdés

Mert számomra nagyon azok. És nemcsak azért, mert alapból unalmas 3-4-5 órát utazni, többet meg pláne.

- Nagyon közel van az előző ülés támlája. Jó, ha én terveznék buszt, nekem is úgy érné meg, ha én vennék busztársaságként, akkor pláne, hogy minél több utast lehessen vinni.

De utasként nagyon rossz.

A lábat kinyújtani nem lehet, a háttámla kényelmetlenül benne van az ember intim szférájában. Ha pedig felállnék a helyemen, azt a háttámla miatt nem tudom megtenni...

... meg mert közel van a plafon!

Nos, a gépészethez abszolút nem értek, miért kell ilyen magasan legyen a padló...

Én olyan vagyok, aki szereti, ha erősen ráfúj a klíma, de inkább lenne az is messzebb, csak ne a fejemtől fél méterre legyen.

Úgy érzem magam egy távolsági buszon, mint egy nagyon szűk dobozva bezárva, ahol két pózban ülhetek váltakozva és slussz. Ezt tetézi a színhasználat, a sötétszürke színek. Miért nem lehet valami törtfehér, majdnem fehér színt használni a plafonon, esetleg a falon is? És az üléseken is valami tiszta színt, mondjuk sötétkék?

Egy vonat számomra sokkal komfortosabb a világos színeivel, a tágas folyosójával az ülések között, azzal, hogy csomagtartóstul is messze van a plafon, a lábát ki tudja nyújtani az ember...

2015. jan. 4. 19:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

változó ez is, nagyon ritka, de vannak kényelmesebb buszok is, elsősorban a régebbi mercik a volánbusznál, vagy a dunántúli társaságoknál elvétve. a mostani buszok tényleg eléggé túlzsúfoltak, idáig talán a legrosszabb egy kisalföld volános credoval volt megtenni egy szeged-győr utat(biztos páran tudják, azoknak, amelyiken ilyen ívelt háttámlájú ülések vannak...nyilván azt hivatott ellátni, hogyha egyenes háttal, mozdulatlanul ül az ember, akkor van egy kis tér a lábnak, de 300 km-en szerintem elég nehéz...:D)...de én alapvetően jobban szeretem a buszt.

vonatban például a legtöbb esetben számomra jóval kemény és kényelmetlenebb az ülés, mint a buszon, illetve én annak jobban örülök, ha max 1 ember ül be mellém, és mondjuk nem akár másik 4-5, ha fülkében utazok.

2015. jan. 5. 15:10
 12/12 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez akkor teljesen emberfüggő, de engem például nem zavar a kemény ülés, csak mozogni lehessen.

Amúgy ha sokan ülnek körülöttem, az engem is zavar, vonaton is - egyedül utazva - jobb szeretem, ha a háttámlát bámulom és nem egy vadidegen engem.

PostaBHV-n például szerintem igenis sokkal több a hely az ülések között, mint buszon, ráadásul fel lehet állni, világos színű a plafon, de a fal is és magasan van a plafon.

Amúgy távolsági buszon még mindig lehetne alacsonyabb a padló - és ezáltal magasabb a plafon. Szerintem így is bőven beférnének a holmik a csomagtartóba.

2015. jan. 5. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!