Csak megjegyzem, egy srác helyközi buszon,15km-es távolságban egy csuklós buszra simán felszállt kerékpárral.
A sofőr nem szólt érte. Ez szabályos?
Kérdező:
nem az a fontos, hogy csuklós, hanem az, hogy melyik céghez tartozik, mert létezik üzletszabályzat - ha abban le van írva, hogy engedik, akkor szállítható, ha nem, akkor nem.
U.I.: a becenevemből, meg ne rövidíts.
Nem lehet.
Sőt, bemondják, hogy szálljon le vele, addig nem indulunk.
Természetesen láttam már olyan, hogy kikönyörögték, vezető megszánta, jó, nincsenek sokan, aztán lehetett. Vagy srác besurrant hátul a bmx-el, sofőr meg nem vette v nem akarta észre venni. Olyat is láttam, hogy franciaágyat este felengedték a villamosra, annál az ajtónál, ahol nincs középen vas, épp befért. De ezek egyéni történetek. Ilyen szerencsére nem lehet alapozni.
Van egy-két kivételes járat Pesten, ahol ez külön meg van engedve. Pl. egyszer voltam biciklivel a fogaskerekű pótló buszon, ott ki volt írva, max hányat szabadna bevinni, de annyi volt, ahányat csak be bírtak nyomni egymás hegyén-hátán.
(Véleményem szerint legalább ott, ahol megszűnt a MÁV, illene törvénybe iktatni, hogy a Volántársaságnak kutya kötelessége a poggyászszállítás ügyét is megoldania.)
Na jó, hogy tisztán lássuk a dolgokat:
Mivel a kérdező, nem írta le a cégnek a nevét, amiről szó van, emiatt sokan a BKK alvállalkozóinak járataira gondoltak.
Ott, hol lehet szállítani, az alábbi weboldalon van feltüntetve:
A kérdező, viszont helyközi buszról írt, ezért jó lenne tudni, hogy pontosan melyik járatról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!