Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki akar buszellenőr lenni?...

Ki akar buszellenőr lenni? Van nekik lelkiismeretük? És mennyi fizetést kapnak, hogy így harcolnak a büntetésekért?

Figyelt kérdés
Néhány utast egy zsák 20 ezresért sem tudnék megbüntetni, ők hogy tudnak ilyen empátiamentesen élni?
2014. nov. 14. 20:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Azt én sem értem, hogy egy szemmel láthatóan idős emberrel miért kell germózni azért, mert nincs nála személyi, amikor egyértelmű, hogy nem 45 éves.

Viszont lássuk be, ez az esetek 0,1%-a.

2014. nov. 15. 11:50
 12/19 anonim ***** válasza:
61%

"Aki ezeket a tahó ellenőrvédő hozzászólásokat írja, tuti ellenőr."

Aha...képzeld, nem vagyok ellenőr, csak egy utas, aki fizet a szolgáltatásért, és pont ezért undorító azt látni, mikor a "nénike" 50 kiló kajával megy hazafele a boltból, de a jegyét már nem akarja érvényesíteni. Nem nevezném az ilyet nyomorgó néninek.

Vagy a szokásos, hogy aki tényleg idős, az kihasználja hogy ingyen utazhat, onnantól "övé a busz, villamos". Legutóbbi eset mikor felszáll az "néni" és a mamatankkal abban a pillanatban megáll az ajtó közepén, mert ő már fent van. És mikor kérik hogy nem e lehetne bentebb menni, akkor mi erre a válasza? "Nyughass"...Mintha a kutyának beszélne, úgy szólt oda egy fiatal lánynak. Az meg tipikus eset, hogy bármi van, 2 percet áll a villamos, akkor mindig az ingyenélők, meg a bliccelők kezdenek leghangosabban hőbörögni hogy szar a szolgáltatás.

"egy rakás ellenőr a kis frusztrált életéből így ereszti ki a gőzt, hogy szivat boldog-boldogtalant"

Érdekes, azt sosem szivatják akinek jegye, bérlete van. Meg az embereket sem kell félteni, olyat még nem nagyon láttam hogy valaki azt mondta volna normális hangnemben hogy "oké, kifizetem", a többség azonnal kikelt magából, és rodított, toporzékolt mint valami hülyegyerek.

"nem támad le valakit azért, mert nem lyukaszt 2 másodpercen belül"

Na igen a nem lyukasztás...olyat sem láttam még, hogy valakinek 2 másodperce lett volna jegyet lyukasztani, bezzeg a felháborodás megy mindig, hogy "jajj nem tudtam kilyukasztani", holott 2 lépésre állt a lyukasztótól. Vagy mikor ellenőr láttán mindenki felugrik és sorban állnak a lyukasztónál.

"de azért vannak azok az esetek, amikor nehéz megmondani, hogy hol az igazság"

Na igen, pont ezt a helyzetet akarja kihasználni mindenki. Öreg vagyok, beteg vagyok, gyerek vagyok, nem tudtam lyukasztani, rosszul látok, véletlen volt...Igen, lehet így volt, csak az a baj, hogy a bliccelők 99%-a jön ezzel a dumával, meg mindenkinek azonnal van valami, amivel megmagyarázza hogy miért is bliccel.

És az ilyenekre, akik "véletlenül" mert "rosszul látnak" 10x használnak fel egy jegyet, azokat igenis meg kell büntetni. És az ellenőr teljesen normálisan kérte az adatait, a nyanya meg kötötte az ebet a karóhoz, hogy jajj de aranyoskám, hát nem láttam...ugyan már. Bezzeg ahogy nyílik az ajtó, húznak el mint a vadlibák.

És ilyen szempontból is a bliccelőket lehet legjobban hibáztatni, mert lehet hogy valaki tényleg rászorul, az is lehet hogy az ellenőr elnézni...ha egyszeri eset lenne. De mikor mindegyik pofátlanul jön az önsajnáltató szöveggel, akkor persze hogy az ellenőr is azt fogja mondani a napi 100-adik ilyen szöveg után hogy "persze, persze...".

Olyan ez mint fordítva a hajléktalan téma. Még először ad is az ember, még talán a másodiknak is. De mikor már minden sarkon odajön egy, hogy adjak, meg csak egy huszas, csak cigire, csak piára, akkor én sem fogok szívesen adni onnantól senkinek.

2014. nov. 15. 12:50
 13/19 anonim ***** válasza:
32%

"Érdekes, azt sosem szivatják akinek jegye, bérlete van. Meg az embereket sem kell félteni, olyat még nem nagyon láttam hogy valaki azt mondta volna normális hangnemben hogy "oké, kifizetem", a többség azonnal kikelt magából, és rodított, toporzékolt mint valami hülyegyerek. "

Olvass homárt és BKV figyelőt, rájössz, hogy mekkorát tévedtél.

2014. nov. 15. 13:00
 14/19 anonim ***** válasza:
8%

"Én jobban tudom. nevű felhasználó válasza"

A nicked jól tükrözi a hozzáállásodat a témához. Leegyszerűsítesz egy összetettebb kérdést úgy, ahogy neked tetszik, és ha valaki egy picit is árnyalni próbálja a képet, az szerinted hülye. Ha érdekel a téma, akkor ismerd meg jobban (pl. hogy hányszor büntetnek vagy próbálnak büntetni teljesen jogtalanul az ellenőrök, hányszor nem tudnak viselkedni, vagy hogy vannak olyanok, akik tényleg olyan szegények, hogy egy buszjegy megvásárlása is gond stb.), és akkor kifinomultabb véleményt is megfogalmazhatsz. ha meg nem érdekel a téma téged, akkor kár osztani az észt, attól, hogy hangosan mondod a magadét, nem lesz igazad.

2014. nov. 15. 13:04
 15/19 anonim ***** válasza:

# 13

Durván 1 millió utazés van a BKV-n munkanapokon. Azt meg te sem gondolhatod komolyan, hogy 0,0000% a hibaszázalék az ellenőrök, EMBEREK munkájában. Nyilván van egy annyira minimális eset (amikor bal lábbal kelt az ellenőr, amikor tényleg kétséges, hogy az a bérlet igazi vagy sem, mert ráfolyt a gyerek teája, stb...).

De ez a hibahatár jelenleg annyira de annyira alacsony, hogy nem is értem ezt az érvelést.

2014. nov. 15. 13:13
 16/19 anonim ***** válasza:

"vagy hogy vannak olyanok, akik tényleg olyan szegények, hogy egy buszjegy megvásárlása is gond stb.),"

Nem gondolom, hogy "én jobban tudom" kolléga védelemre szorulna, de kérdem én: Ez kit érdekel? Ez érv? Ez indok?

Akinek nincs pénze járjon gyalog. Vagy mostantól aki "szegény" az mehessen be a Gundelba, vacsorázhasson meg aztán "bocs, nincs pénzem, szegény vagyok" és nem fizet, hanem angolosan távozik és az is rendben van? Vagy ha te elvégzel egy melót és a munkaadód bejelenti, hogy bocsi, nincs pénz, szevasz akkor is ilyen empatikusan állsz a dolgokhoz?

2014. nov. 15. 13:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Itt 13-14: a véleményemet a kérdésről leírtam az 5-ös válaszban, nem ismétlem magamat, de összefoglalva:

- normális szakma az ellenőr is,

- csak normálisan kell végezni

- rengeteg frusztrált ellenőrt láttam személyesen is, aki a saját kudarcát az utasokon vezette le

- láttam sok normális ellenőrt is, akik rendesen és normálisan végezték a munkájukat

- az igénybe vett szolgáltatásért fizetni kell

Az utóbbi kommentekben csak annyit tettem ehhez hozzá, hogy ez azért egy összetett kérdés, és nem minden fekete és fehér, nem minden bliccelő egy utolsó, csaló gazember (annak ellenére, hogy elítélem a bliccelést), és nem minden ellenőr végzi jól a munkáját. Kb. ennyi.

2014. nov. 15. 13:19
 18/19 anonim ***** válasza:
63%

Éves bérletem van, és néhány ellenőr olyan bunkón kér meg engem a bérletem bemutatására, hogy már én éreztem magam rosszul, fizető, tisztességes utasként.

Az a legzavaróbb, hogy az ilyen szellemi színvonalban a nyolc általánost végzetteket épphogy verdeső ellenőrök miatt ítélik meg negatívan a normális, rendes, és kedves ellenőröket a BKK-nál. Mert bizony belőlük is van sok.

Nem az a megoldás, hogy a szőnyeg alá söpörjük a problémát, és ráfogunk mindent a bliccelőkre. Mert ahogy a tisztességes utasok közül ki kell szűrni a bliccelőket, épp úgy kéne a munkájukat becsületesen végző ellenőrök közül kiszűrni a bunkó, nem oda való, hatalomvágyban szenvedő egyéneket.

2014. nov. 15. 13:19
 19/19 anonim ***** válasza:
A 80 éves nénihez hozzáfűzném, hogy örüljön, hogy nem a rendőr állította meg. Mondjuk erre nem is nagy az esély, de 80 évesen lehetne valakinek annyi esze és tapasztalata, hogy tudja, a személyit mindig kötelessége az embernek magánál tartania.
2014. nov. 16. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!