Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki akar buszellenőr lenni?...

Ki akar buszellenőr lenni? Van nekik lelkiismeretük? És mennyi fizetést kapnak, hogy így harcolnak a büntetésekért?

Figyelt kérdés
Néhány utast egy zsák 20 ezresért sem tudnék megbüntetni, ők hogy tudnak ilyen empátiamentesen élni?
2014. nov. 14. 20:59
1 2
 1/19 anonim válasza:
13%
Alacsony iskolázottságúak mennek nagyrészt jegyszedőnek.Illetve a legtöbb embernél előfordul, hogy amint kap egy kis hatalmat mások felett tökmindegy hogy polgármester, annak a felesége, politikus vagy közjegyző, vagy jegyellenőr, elveszti az eszét és kiéli a beteges vágyait és élvezi ha másoknak kárt okozhat.
2014. nov. 14. 21:05
 2/19 anonim ***** válasza:
71%
Jutalékos rendszerben dolgoznak. Egyébként meg hogy jön a lelkiismeret ahhoz, hogy valaki igénybe vesz ugyan egy szolgáltatást, de nem fizet érte ? Ha beviszed a szervízbe az elromlott háztartási gépedet, akkor miért javítsák meg ingyen ?
2014. nov. 14. 21:17
 3/19 anonim ***** válasza:
2%

úgy jön a lelkiismeret hozzá, kedves utolsó, hogy elég tetű módon megalázzák az embert, ha meg kell büntetni, arról nem is beszélve, hogy irreálisak a jegyárak a BKV-nál.

Azonkívül rengeteg helyen nem teszik lehetővé a jegyvásárlást a megállóknál.

2014. nov. 14. 21:22
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

# 3

Aki vesz jegyet azt nem fogják megalázni.

Aki meg nem vesz az ne üljön fel a BKV-ra! Lehet kocsikázni, kerékpározni vagy akár gyalogolni is!

Az meg, hogy mi drága relatív. 9e forint egy havi bérlet. Ennyiből konkrétan 0 km-t lehet megtenni egy autóval havonta, mert csak az adók és biztosítás többre jön ki kb.

2014. nov. 14. 21:59
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Léteznek teljesen normális ellenőrök. Az ellenőrök létezése indokolt és jogos, egy szolgáltatás igénybevételéért fizetni kell, az ellenőr feladata ennek ellenőrzése. A probléma az, hogy egy rakás ellenőr a kis frusztrált életéből így ereszti ki a gőzt, hogy szivat boldog-boldogtalant. Egy egészséges önértékelésű ellenőr annyit csinál, hogy ha valakiről egyértelmű, hogy bliccel, akkor ezért megbünteti. Nem csinál jelenetet vagy cirkuszt, nem támad le valakit azért, mert nem lyukaszt 2 másodpercen belül, hanem normálisan és empatikusan végzi a munkáját. Az ilyen ellenőrökkel nekem az égvilágon semmi bajom nincs, a munkájukra szükség van.
2014. nov. 14. 22:00
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
Annak nincs lelkiismerete aki bliccel, ha elkapják meg sír és mást okol. :-)
2014. nov. 14. 22:49
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell bűnözni nem szorít a bilincs!"

:-)

2014. nov. 15. 07:23
 8/19 anonim ***** válasza:
58%

Hát megmondom őszintén én nem lennék ellenőr.

Legutóbb is láttam, hogy 50 körüli nénike adta oda a legalább 10x újraérvényesített jegyet, aztán meg jött a "jajj elnézést hát rossz a szemem nem láttam, de itt egy másik érvényesítem azt" dumával. Meg azonnal átment kis szegény megtört nénibe, hogy jajj kevés nyugdíj meg Orbán Viktor meg anyám p..csája....Az ilyen csak egy rohadt bliccelő, egy dolgot adnék az ellenőröknek, egy bilincset, hogy láncolják oda míg meg nem adja az adatait a kiérő rendőröknek.

2014. nov. 15. 10:15
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

"Az ilyen csak egy rohadt bliccelő, egy dolgot adnék az ellenőröknek, egy bilincset, hogy láncolják oda míg meg nem adja az adatait a kiérő rendőröknek."

És ha mondjuk havonta 40-50-60ezer forintból kell megélnie? Akkor is "csak egy rohadt bliccelő", vagy egy társadalmi probléma megjelenése? Nem mondom, hogy így van, de van rá esély. Ettől még - mint mondtam - elvárható, hogy fizessen mindenki az igénybevett szolgáltatásért, de azért vannak azok az esetek, amikor nehéz megmondani, hogy hol az igazság, és én nem tudnám egy nyomorgó nénire azt mondani, hogy "rohadt bliccelő". Bár annyira nem lehet "néni", hiszen 65 éven felül már nem kell jegyet lyukasztania.

2014. nov. 15. 11:23
 10/19 A kérdező kommentje:
Aki ezeket a tahó ellenőrvédő hozzászólásokat írja, tuti ellenőr. Hát a pofám leszakad. Hogy jön ide az empátia? Csak egy példa: Egyik nap a kb. 80 éves öreg nénike távolsági buszon előttem ült. Megvette a nyugdíjas jegyet, de nem volt nála a személyigazolványa (Végül is csak 8km-t utazott, elhiszem, hogy otthon hagyta), a 2 ellenőr meg ott állt előtte és faggatta, hogy hol a személyije. Más igazolvány nem jó? Dehogy is! Ezért büntetés jár! Gyorsan elő is kapták a kis sárga csekket és már írtak. Aztán még 5 percig szidták szegény nénit, hogy ezt hogy képzeli. Könnybe lábadt szemmel hallgatta.:( Szerintem ha te nem is vagy ellenőr, elég fa**szopó vagy hozzá.:)
2014. nov. 15. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!