Pesten az ellenőrök a Buszok és Villamosok melyik részén szoktak felszállni?
A közneveket kisbetűvel írjuk. Így: busz, villamos.
Az ellenőrök bármely ajtónál felszállhatnak, akár egyedül is, de inkább többen járnak egyszerre. Esetenként teljes ellenőrzés is lehet, amikor zárt ajtókkal vár a busz az ellenőrzés végéig, de ez persze ritka.
Leginkább az ajtón át, én legalábbis egyet sem láttam még az ablakon bemászni.
Ott viszont bármelyik ajtó, bármelyik megálló, sőt, a busz akár megállón kívül is.
Igen, változó.
Amúgy is, ez milyen kérdés. Ha bliccelni akarsz, akkor ne itt tegyél fel kérdéseket.
Köszönöm a válaszokat! Külön köszönet a helyesírási felvilágosításért! Nem szoktam bliccelni, jegyem az van, csak nem érvényesítem mindig. Ezért a lyukasztóhoz szoktam állni, ha esetleg szállna fel ellenőr, akkor tudjam érvényesíteni.
Ui. A fentiek helyesek voltak? :D
A magadfajta embereknek, nyomkövetővel kéne járniuk, hogy minden egyes felszállásnál, azonnal ellenőrökbe botoljanak. Egy idő után, belátnátok, hogy olcsóbb a bérlet, mint a rengeteg jegy megvétele.
Mindegy, mivel magyarázod ki magad, attól is, bliccelő vagy. A jegyet, nem csak akkor kell kilyukasztanod, ha látsz egy ellenőrt, hanem minden egyes felszállásnál.
Ha nem pesti vagy, akkor is meg kell venni a jegyet/bérletet.
Vagy ha ennyire májer vagy, hogy bliccelsz, akkor ne trükközz, hanem ha elkapnak, akkor fizesd a büntetést. Elvégre bevállaltad, hogy ezt kockáztatod. Kár, hogy csak ezért vesznek az emberek jegyet, mert a büntetéstől félnek. Vagy más szolgáltatásért sem szoktál fizetni? Fodrásztól is kisétálsz fizetés nélkül? Úgy vásárolsz, hogy elfutsz a zsebedben/táskádban a cuccokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!