Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tegnap a buszról kitiltottak....

Tegnap a buszról kitiltottak. Jogos -e vagy nem? Többi lent

Figyelt kérdés
A buszon tegnap rosszulvoltam és hányingerem volt, ezért mind2 ablakot kinyitottam a barárommal. Nagyon nagy huzat volt hozzateszem csak en meg a haverom ultunk hátul...és erre felfigyelt a sofőr.Szinte ránkorditott szerintem jogtalanul hogy csukjuk be nagyon gyorsan így becsuktuk.Majd amikor a busz hazaért a sofőr oda jött minket leellenőrizni hogy mit csináltunk.Egy üres rágósdobozt talalt hatul a földön ami ráadásul nem is az enyém volt.. de nem lényeges ha az enyém lett volna.szerintem akkorsem olyan nagy gond..És kitiltott minket a buszról..és szerintem ez eléggé jogtalan..Nemtudom ezt hol lehetne jelezni,mert ez felhábórító, és szerintem teljesen jogtalan...A válaszokat előre is köszönöm

2014. okt. 30. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
A sofőrnek sok köze nincsen ahhoz, hogy elhúzod-e az ablakot vagy se, legfeljebb akkor, ha megy a fűtés (OFF: ha meg nem megy a fűtés hideg időben, azzal is mehetsz panaszra). Egyébként olyan nem létezik, hogy "kitilt a buszról". Jelentsd egészen nyugodtan. Mondjuk sok minden nem történik, de ha mások is panaszkodtak már a sofőrre, akkor jobban ránéznek majd.
2014. okt. 30. 23:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod
2014. okt. 30. 23:12
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Kitiltani nem tud, de az adott utazásból igenis kizárhat lakott területen, ha az utazási feltételek valamelyik pontját nem tartottad be. A jármű beszennyezése ennek számít, ám jelen esetben ugye ezt a doboz eltakarításával gond nélkül megoldhatta volna maga a sofőr is, utazásból kizárásra semmi szükség. Javaslom, hogy a munkaadónál jelezd az esetet.
2014. okt. 30. 23:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem legközelebb kicsit fenyegesd meg azzal, hogy panaszt fogsz ellene tenni. :D Mást nem tudsz. Bár olyat, hogy kitilt biztos nem tehet, esetleg leszállíthat ha okot adsz rá, de kitiltani nem tud a buszról.
2014. okt. 30. 23:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2014. okt. 31. 00:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha úgy látod, hogy tényleg semmit nem tettél, és jogtalanul tiltott, akkor egyértelmű a lépés. Az, hogy a busz szemetét rád keni, eléggé elítélendő, mi közöd van ahhoz, hogy egy mocskos buszra szálltál fel? Szóval itt szerintem egyértelműen a túlbuzgó sofőr a hunyó, mindenképpen jelentsd! Nincs veszteni valód!
2014. okt. 31. 00:23
 7/10 anonim ***** válasza:

elég feszültek a sofőrök, sok a balhés alak..

ezek szeretnek törni-zúzni. a sofőr ezt akarta megelőzni.

egyébként csak arról a járatról, abban a fordulóban szállíthat le, ha tudja igazolni, hogy nem előírás szerint vesztek részt az utazásban... a későbbiekben coki a sofőrnek.

ha szívózik, akkor írásos panasz..mondom írásban..

2014. okt. 31. 04:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem jogos. Sőt! Én minden ablakot lehúzatnék, legalább résnyire, mert mindenki aki fent van (főleg idősek) nem húzzák le az ablakot. Büdös és párás odabent a levegő (esős napokon főleg), amiben aztán terjednek a vírusok/betegségek. Én kapásból ott kezdeném, hogy ANTSZ, levegő minősége nem volt megfelelő.
2014. okt. 31. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez így biztos, hogy nem igaz!

Meghallgatnám a sofőrt is, vagy az utasokat!!

Amúgy ha hátul két ablakot is kinyittok, azt az egész buszban érezni lehet, hogy jön a hideg.

Nem tűnt fel, hogy tél van?!

2014. okt. 31. 13:11
 10/10 anonim ***** válasza:

"Amúgy ha hátul két ablakot is kinyittok, azt az egész buszban érezni lehet, hogy jön a hideg.

Nem tűnt fel, hogy tél van?!"

Nem tűnt fel, hogy ősz van?

2014. nov. 1. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!