Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mikor kell benyomni a leszálló...

Mikor kell benyomni a leszállógombot, ha le akarok szállni a buszról? A megálló előtt percekkel?

Figyelt kérdés

Ill. hogy hol található ez a gomb?

Bocsi,hogy ilyen tudatlan vagyok,de mindig vonattal utaztam .

2014. okt. 9. 19:58
 1/10 anonim válasza:
100%
Miután a közvetlen megelőző megállót elhagyta. A jelzők általában az ajtó melletti kapaszkodókon szoktak lenni.
2014. okt. 9. 20:05
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm ! :)
2014. okt. 9. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Miután az előző megállót elhagyta, rögtön nyomhatod, de nem muszáj egyből, ha messze van a következő megálló. Azért arra figyelj, hogy ne 5 m-rel a megálló előtt nyomd, mert akkor nagyot kell fékeznie a busznak.

Van olyan busz, amelyiknél az ajtó fölött van

2014. okt. 9. 20:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
És arra is figyelj, hogy ne a vészjelzőt nyomd meg!
2014. okt. 9. 20:41
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Láttam már a mennyezeten is leszállásjelzőt.
2014. okt. 9. 20:46
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
Meg van olyan is, ahol az ülés fölött, az olvasólámpa mellett van. Felénk a 90-es években volt egy idióta sofőr, azért ordított egyszer az utasokkal, mert szerinte túl hamar nyomták meg a gombot, azt csak a megálló előtt 200 m-rel szabad. Persze ilyen szabály nincs a valóságban. Más hülyeségei is voltak, és mindig agresszív volt az utasokkal, hamar el is tűnt, gondolom, kirúgták.
2014. okt. 10. 06:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyeld az előző megállót, amint elhagyta a busz, már nyomhatsz. Tök mindegy, mikor jön a következő megálló, a buszvezetőt le kell szarni, ha kötekedik. Arra figyelj, hogy az előző megállót tényleg hagyja el a busz, mert ha éppen előtte jelzel, azt hiheti a sofőr, hogy oda jeleztél, akkor viszont jogos lesz a felháborodása. Amit előttem írtak, hogy x méterrel előtte kell jelezni, az baromság. Nincs és nem is volt soha ilyen szabály. Bármikor megnyomhatod a gombot, ha elhagyta a busz az előző megállót, de arra tényleg figyelj, hogy ne várj túl sokat, legyen elég idő az utasbarát fékezéshez! A leszállásjelző gomb bárhol lehet. Busztípus válogatja. Régi Ikarusokon az ajtó fölötti elosztódoboz közepén van, mechanikus, egyből világít, ha bekattansz rá. Újabb típusú egységeken a kapaszkodón van. A legújabb buszokon két jelző van egymás alatt, az alsó a babakocsi jelző, azt ne nyomd le, a felsőt nyomd, ami vörös. Ugyanakkor figyelj, mert megint más típuson meg ami vörös, az a vészjelző, szóval újabb buszokon inkább olvasd el a feliratot, mert nem egyértelmű! :) Jó buszozást, ügyes leszel!
2014. okt. 11. 01:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Távolsági busz? Ha falu, akkor mikor beértetek a lakott területre, ha város, akkor ahogy előttem írták.
2014. okt. 11. 06:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítőkészségét! :)
2014. okt. 11. 09:32
 10/10 anonim ***** válasza:

#7: Én is azt írtam, hogy nincs ilyen méteres szabály, az csak a sofőr hülyesége volt. Ez a régi sztori jutott eszembe erről a kérdésről, de látom kár volt elmesélni.

Kérdező: A gomb színével ne foglalkozz, az bármilyen lehet, semmi jelentősége, minden busztípuson más.

2014. okt. 12. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!