Jogosan büntet meg az ellenőr úgy, hogy már leszálltam a buszról, ő felszáll, hogy a jegykezelőt ellenőrizze (működik-e, és, hogy a lyukasztott minta meglegyen neki is), majd leugrik, és utánam jön, hogy mutassam meg, mivel utaztam eddig?
Törvényileg nem.
Erkölcsileg igen.
Nem büntethet meg, hiába látta, hogy te utaztál. Nem is kell megőrizned leszállás után a jegyet, s már csak ezért sem tehetne semmit. Járművön igen, utcán nem.
Más a helyzet a metrón. Ott a teljes területen beül ellenőrizhet a vonalon belül (mindenhol van egy csík, ami mutatja a határvonalat).
Másfelől ha igénybe veszel egy szolgáltatást, annak díját köteles vagy megfizetni, s semmiféle kifogás nem jöhet szóba.
Miközben írta a csekket, elmesélte, hogy ezt szokták csinálni szervezett akciókban is. (Helyszín: Szeged) A SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) ideje alatt kimennek a városi buszpályaudvarra, és a rendezvény helyszíne felől érkező buszok megállójába beállnak, és minden ajtóhoz odaállnak ketten, majd kérik a jegyeket, bérleteket, a már végállomásra beérkező busz utasaitól. (akiknek 90%-a azt se tudja, hogy fiú-e vagy lány, az elfogyasztott alkoholmennyiségtől)
Nekem nagyon gyanús volt, hogy ilyet nem igazán lehetne szabályosan csinálni...
Na na na! Ne ködösíts!
Nagyon nem mindegy, hogy "utánad szalad" vagy már leszállás közben megállít az ajtóban. Utóbbi teljesen jogszerű.
Az meg, hogy valaki részeg nem mentesíti a jegyvásárlás alól!
azt írta, hogy a megállóban álltak oda minden ajtóhoz. amúgy igen, ehhez nem lenne joguk...na, de ő van erőfölényben...leállnál vele vitakozni, ott vannak a társai, és simán egybehangzóan állítják, hogy a buszon próbáltál előlük megszökni, és az ő szavuk ér többet.
az, meg, hogy tényleg volt-e jegyed vagy nem...hát nem az ellenőrök kedvéért kell jegyet venni, hanem mert használod a szolgáltatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!