Mit tehetnék, ha megbírságoltak? Többi lent
Ha bemutatod a bérletet, ami érvényes volt akkor csak eljárási díjat kell fizetni, ami 2 ezer forint körül van, nem tudom pontosan mennyi.
És olvasd el a bérlet hátulját hogy meddig érvényes. Bocsi hogy ezt mondom, de elég nagy hülyeség hogy lejárat után 3 napig még érvényes lenne, akkor miért nem 3 nappal hosszabb az érvényessége?
A bérlet hátulján szerintem rajta lesznek a részletes infók.
A havi bérletnél (amire a hónap van ráírva és nem -tól -ig) van az, hogy a következő hónap első pár napjában (pl. 5-én éjfélig) is érvényes.
Naptól-napig esetben az utolsó nap éjfélig szokott érvényes lenni.
Szerintem - habár nem akarod ezt hallani - ha veszel most egy bérletet, azon rajta lesz a vásárlás dátuma gondolom (az enyémen, igaz az felnőtt, rajta van percre), tehát hiába mutatod be. Nem rendelkeztél a büntetés pillanatában érvényes bérlettel, így jogosulatlanul használtad a szolgáltatást és emiatt a büntetés megkérdőjelezhetetlen.
Az persze fájó, hogy mindig van bérleted és éppen ebben a pár órában kapnak el, amikor egyszer véletlenül nem volt érvényes - de ez semmit sem változtat a dolgon.
Minden bérleten rajta van, hogy mitől meddig érvényes.
A havi bérlet x. hónap 1. napjáról x+1. hónap 5. napjának 23:59. percéig érvényes. A 30 napos bérlet x. hó y. naptól x+1. hónap y. napjának 23.59. percéig.
Nincs olyan, hogy lejárat + 3 nap, ezt nem tudom, honnan szedted, de gyorsan felejtsd el, mert hülyeség.
Az büntetésnél nem számít, hogy 1 napja járt le a bérlet, vagy 1 hete, jogosulatlanul használtad a buszt (mondhatni "megloptad" a volán társaságot), jogos a büntetés. (Sőt, ha érvényes bérlettel utazol, de a diák igazolványt otthon hagytad, akkor is simán megvágnak, mert anélkül nem érvényes a bérlet!)
Ahogy írtam, a bérleten rajta vannak az érvényességgel kapcsolatos adatok, nyilván tudtad előre, hogy lejár 10-én. Miért nem vettél újat aznap (10-én), vagy egy-két nappal előtte, esetleg tegnap, az utazás megkezdése előtt? Vagy legalább jegyet, amikor felszálltál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!