Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Pécsiek, akik buszoznak! Hogy...

Pécsiek, akik buszoznak! Hogy van ez a bérlettel?

Figyelt kérdés

RÖVIDEN:

Meddig jó az október elsején vásárolt bérlet?

a, okt.30.

b, okt.31.

c, nov.5.

Meddig jó a hónap közben vásárolt bérlet pl.ma, okt.6.?

a, okt. 31.

b, nov. 4. (kiszámolva, hogy 30 napig legyen érvényes)

c, nov. 6., mert mindig addig a dátumig a kövi hónapban, ami rajta van

d, vagy a b vagy a c + 5 nap

KIFEJTVE:1. A havi bérleten számít, hogy hányadika van rádátumozva? Elvileg 30 napos a bérlet. Akkor pl. az okt. 1-jei nem jó 31-én?

2. Ha nem számít, minek bélyegzik rá, ha meg számít, minek van a nagy szám? Nyilván, hogy a sofőr könnyebben ellenőrizhesse, de mondjuk, ha 15-én veszek bérletet, akkor fél hónapig járhatok a "ciki" és gyanús előző nagyszámossal, mert a bélyegzés elég kicsi, alig látszik ahhoz képest. Ha ez így érthető.:)

3. Nekem páran azt mondták, ill. ahonnan ideköltöztem, ott úgy volt, hogy a következő hónap ötödikéig jó volt az előzőhavi bérlet. Tehát a szept. 1-jén vásárolt okt. 5-ig. Ez igaz? Bár nem lenne értelme, mert, ha mondjuk 5-én vásárolom, akkor meg 10-ig, vagy mi? De azért reménykedem.:)

2014. okt. 6. 22:04
 1/3 anonim ***** válasza:

A havibérlet mindig a következő hó 5. napján éjfélig érvényes.

A 30 napos bérlet ezzel szemben csak 30 napig.

A félhavi bérletek 15-én ill. a hó utolsó napján éjfélig jók.

2014. okt. 6. 22:13
 2/3 eddiboy ***** válasza:
A 30 napos bérletek a nevükkel ellentétben mindig a következő hónap eggyel kisebb napjáig érvényesek a hónap hosszától függetlenül. Tehát okt. 10-én váltott bérlet nov. 9-ig. Február szívás.
2014. okt. 10. 07:49
 3/3 eddiboy ***** válasza:
A félhavi bérletek a legérdekesebbek, mert 5-étől 20-áig és 20-ától 5-éig érvényesek, legalábbis a Volán oldala szerint, más társaságoknál (pl. Tükebusz) nem tudom hogy van.
2014. okt. 10. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!