Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Használtan vett bkk bérlettel...

Használtan vett bkk bérlettel utazni?

Figyelt kérdés
Találtam egy csoportot facebookon ahol kihasználatlanság miatt továbbadhatják az emberek bkk berletuket. Egy hétre mennénk a párommal Budapestre és azért drágának tartom a havi bérletet és tudtommal nincsen csak 72oras turistajegy ami szintén nem jo. Viszont ebben a csoportban nagyrészt kitoltott bérleteket árulnak. Mennyire rizikós egy heten keresztül nem az en személyi számommal utazni?

2014. júl. 31. 14:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Ma már bérlet vásárláskor automatikusan kitöltik a tulajdonos adatával. Ha ellenőrzésbe futsz és kérik, mutasd meg a bérletigazolványodat is, már buksz. Sokkal többet, mint amennyiért vennél heti bérletet.
2014. júl. 31. 14:27
 2/16 anonim ***** válasza:
30%

Tessék:

www.bkk.hu/budapest-72-oras-jegy/

www.bkk.hu/budapest-kartya-72-oras-2/

További jegyek és bérletek:

www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/jegy-es-berletarak/

Vagyis, nem kell, egy másik embertől megvenni a havi bérletet, ha nincs rá szükségetek.

2014. júl. 31. 14:46
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

A hetijegy 4950 Ft

[link]

Van kétheti bérlet is 6300 Ft-ért.

[link]

Egy bűnözői csoporthoz társulni nem egészséges. A bérletek között van olyan fajta, amelyet bárki használhat. ezek ára magasabb, mint a személyhez kötött.

A metrón kora reggeltől késő estig van állandó ellenőrzés, néha egy utazás során többször is (kifelé és befelé).

A többi járműveket is gyakrabban ellenőrzik, s közterület-felügyelőkkel. Ők igazoltathatnak, kényszerítő eszközt is alkalmazhatnak. Egy fővárosi rendelet szerint az adatokat átadhatják az ellenőrnek, nem lehet adatvédelemre hivatkozni.

Helyszínen fizetve a pótdíj 8 ezer forint, utólag befizetve 16 000. De mivel te csalni szeretnél, az már bűncselekmény kategória.

2014. júl. 31. 15:12
 4/16 anonim ***** válasza:
2014. júl. 31. 15:12
 5/16 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem a te igazolvànyszámod van rajta, akkor nem ér semmit az a bérlet. Minek fizetnél érte? Annyival jobb csak a mezei bliccelésnél, hogy a metróba befelé menet és buszokra felszálláskor ritkán kérik az igazolvànyt. De ezért önmagában pénzt adni nem egy bökcs dolog.
2014. júl. 31. 16:16
 6/16 anonim ***** válasza:
17%

Miután a többiek nagyon leszólták én védeném picit a dolgot.

Természetesen megvan a kockázata, hogy más száma van rajta és ezért jól megbüntetnek. Én 4 éve napi szinten BKV-zok a legkülönbözőbb vonalakon, de eddig egyszer sem hasonlították össze a bérleten lévő számot az igazolványon lévő számmal.

Az általad említett csoportban néha én is eladtam már a bérletemet, amikor például két héttel a lejárta előtt elutaztam nyaralni. Sőt volt olyan is, hogy vásároltam, amikor csak néhány napot tartózkodtam Pesten. Mindkettő simán ment, minden jó volt.

Nem kifejezetten érzem ezt bűnözésnek, ahogy előttem írták. Rengetegen bliccelnek, az bűnözés. De az, hogy veszel egy bérletet és ha már nem kell eladod valakinek azt nem tartom annak, egyidejűleg így is csak egy ember használja. Ez pont olyan, mint egy autó, ha már nem kell az autód eladod másnak, illetve ha autót akarsz venni, de nincsen pénzed csak használtra, akkor megveszed másét...

2014. júl. 31. 19:10
 7/16 anonim ***** válasza:
26%

# 6:

Én nem szóltam le a kérdezőt, csak neki, fölöspeges havi bérletet használnia, ha van 72 órás jegye.

(2-es voltam).

Amúgy: a BKK, pont ennek akar véget vetni. Az új bérletnél nincs olyan, hogy nincs ráírva a szám, illetve nem lehet eltüntetni róla.

2014. júl. 31. 19:54
 8/16 anonim ***** válasza:

"Ma már bérlet vásárláskor automatikusan kitöltik a tulajdonos adatával. Ha ellenőrzésbe futsz és kérik, mutasd meg a bérletigazolványodat is, már buksz. Sokkal többet, mint amennyiért vennél heti bérletet."

Ez egy baromság. Csak annál a jegypénztárnál töltik ki a tulajdonos adataival, ahol már üzemel új típusú jegyautomata. Vannak még helyek, ahol lehet venni üres bérletet (rád bízzák, hogy mivel töltöd ki). Személyes tapasztalat.

A kérdésre: ha nem a saját személyi igazolvány számod van a bérleten, az eléggé gázos. Nem éri meg!

2014. júl. 31. 21:43
 9/16 anonim ***** válasza:
Van 24 órás jegy is.
2014. júl. 31. 22:16
 10/16 A kérdező kommentje:
én nem tudom nem szeretnék leszólni senkit se, köszönöm a segítséget én is úgy gondoltam hogy necces, nem próbálkozok vele akkor, de a 24 vagy a 72 órás jegy véletlenül sem egy hétre szól... nem értem miért linkelgetitek be. Tudom hogy van kéthetes bérlet és böngésztem is a bkk honlapját és végül úgy döntöttem hogy nem veszek abban a csoportban bérletet. és én sem tartom bliccelésnek meg bűncselekménynek, ha kihasználatlanság miatt valaki továbbadja az ő bérletét.
2014. aug. 1. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!