Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha otthon hagytam a bérletem,...

Ha otthon hagytam a bérletem, megbüntethet a kalauz?

Figyelt kérdés
Diákbérlettel utazom vonaton a lakóhelyemtől az iskoláig. Ha véletlenül otthon hagyom a bérletem, megbüntethet a kalauz? Vagy kötelezhet jegy vásárlására?

2014. szept. 2. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Igen, megbüntethet (nem fog jegyet vetetni veled, mivel az kevesebb bevétel a cégnek). Ugyanis csak akkor utazhatsz ha van nálad érvényes jegy/bérlet. És azt bárki mondhatja hogy jaj, otthon maradt.
2014. szept. 2. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Ha otthon marad a jogosítványom, megbüntethet a rendőr?
2014. szept. 2. 19:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Együk fel megbüntet. Másnap bemutatom az érvényes bérletet. Ekkor is marad a büntetés? Azt hallottam hogy nem, ezért tettem fel a kérdést.
2014. szept. 2. 21:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Tegyük fel*

Elnézést a hibáért.

2014. szept. 2. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor nem kapsz büntetést, csak eljárási díjat kell fizetni (BKK-nál ez 2000 forint).
2014. szept. 2. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, megbüntethet (nem fog jegyet vetetni veled, mivel az kevesebb bevétel a cégnek). Ugyanis csak akkor utazhatsz ha van nálad érvényes jegy/bérlet. És azt bárki mondhatja hogy jaj, otthon maradt."

Igen, de bizonyítani már csak az, akinek tényleg otthon maradt, szóval felesleges a lekezelő hangnem.

A kérdezőnek pedig, amennyiben a vasútállomás, ahol felszálltál, nem rendelkezik jegypénztárral, vagy a jegypénztár már zárva volt, akkor a kalauztól vehetsz jegyet. (ha lenne jegypénztár, és nyitva lenne, akkor a menetjegyet és a pótdíjat kell kifizetned)

"5./ A pótdíj helyett 1.300 Ft utólagos bemutatási díjat (34.9.0.000) köteles fizetni, aki az utazásakor már korábban megváltott, az adott utazásra

jogosító menetjeggyel, nevére szóló bérlettel, félhavi bérlettel, más érvényes

utazási igazolvánnyal, vagy kedvezményre jogosító, jogszabály alapján

kiadott, vagy a szolgáltató belső szabályzatában meghatározott

igazolvánnyal, igazolással rendelkezik, de azt az utazás alkalmával az

ellenőrzéskor felmutatni nem tudja, feltéve, ha azt utólag, az utazás napjától

számított 15 napon belül a szolgáltató üzletszabályzatában előírt módon

bemutatja."

2014. szept. 2. 22:16
 7/7 anonim ***** válasza:
ha olyan helyen szállsz fel ahol nincs jegyárusítás, mondjuk valami faluban akkor meg is veheted helyben.
2015. máj. 31. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!