Budapesten a 32,85,182,184 buszokon gyakran vannak ellenőrök?
# 20/20
Amúgy ha az egyik fél nem tartja be, a másik jogalap nélkül várja el a másiktól.
Keres rá autóm és van! - meg bérletem mert úr vagyok és megengedhetem magamnak :))) - sajnos az az igazság, hogy ez már nem vicc. Nekem is csak mutattak, egy szép hosszú paragrafus listát.
segítségnek itt az üzletszabályzat:
PTK az üzlet szabályzatnál magasabb rangú. Sőt feljebb polgári jogban, hatályban semmi nincs.
Írhat bárki bármilyen üzlet szabályzatot, ha a PTK-ban foglalt jogairól nem mond le írásban, vagy ráutaló magatartással akkor az kutyagumit sem ír, de még itt is kivételt képez a monopól szereplő. Ezzel rúgott öngólt a BKK, mint a MÁV-ot mosta Vt-Trans meg hasonlók miatt az Isten sem mossa ki, hogy nem monopól. ...
"Írhat bárki bármilyen üzlet szabályzatot, ha a PTK-ban foglalt jogairól nem mond le írásban, vagy ráutaló magatartással akkor az kutyagumit sem ír, de még itt is kivételt képez a monopól szereplő."
Hogy jön ide a polgári törvénykönyv? milyen jogaidról kéne lemondanod a BKV-s szerződéshez? Írj már valami konkrétumot, hogy milyen szerződési pontot, törvényt, jogszabályt vagy BÁRMIT szeg meg a BKV?
A monopolhelyzetet meg ne keverd ide, rohadtul nem releváns, ráadásul a tömegközlekedés Európa nagy részén nem versenyszféra, és az állam, illetve az önkormányzatok szolgáltatnak, ahogy nálunk is.
A menetrendet be kell tartaniuk, műszaki- és forgalmi okokból ez nem mindig sikerül, de ez a velük kötött szerződésedre nincs hatással, az ugyanúgy érvényes. BKV sofőr rohadt ritkán okoz vagy szenved el balesetet, ami egyrészt szerintem mutatja, hogy elég biztonságosan vezetnek, másrészt a szerződés értelmében köt rád biztosítást is. A megállóból kiállásra: bár elsőbbsége nincs a busznak, az elég világosan le van írva a KRESZben, hogy lassítással vagy megállással akár segíteni kell a buszok elindulását a megállóból. De ez teljesen irreleváns a szerződés szempontjából szintén.
Az eddig leírtak alapján nem mondtál semmit, ami a fentebb linkelt szerződést vagy a PTK-t sértené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!