Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesti tömegközlekedés?

Budapesti tömegközlekedés?

Figyelt kérdés

Még soha nem utaztam Budapesten helyi tömegközlekedéssel, viszont szeptember végétől fogok, de volna pár kérdésem.

A Stadion autóbusz-pályaudvarról megyek majd a Villányi útra a Szent Margit Gimnáziumhoz.

Néztem útvonal terveket és nekem ez tűnt a legkézenfekvőbbnek.

[link]

A kérdésem az lenne, hogy a Keleti-pu-nál át lehet e szállni a 2-es metróról a 4-es-re úgy, hogy nem jövök ki a metróból, és így 1 vonaljegyet kelljen csak használnom?

2014. szept. 1. 23:16
 1/10 savanyújóska ***** válasza:
21%
Azt hiszem nem, a Deáknál van ilyen talán.
2014. szept. 1. 23:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Most, hogy felnagyítottam a térképet, már látom én is, hogy nem, mert mutatja a kis pöttyöket, hogy át kell sétálnom másik lejáróba. Na mind1, akkor is ez az útvonal lesz a legjobb.
2014. szept. 1. 23:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Át lehet. A 2-es metrónak 2 feljárata van, és az egyik felé ki van írva, hogy átszállás a 4-es metró felé. Felfele fogsz menni, majd egy kis "előtér" után (ahol szintén egy bejárat található, de azon nem kell átmenni, csak elmenni mellette) lemész a 2-eshez.
2014. szept. 2. 00:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Át lehet szállni, metrók közötti átszállásnál nem kell másik jegyet lyukasztanod.
2014. szept. 2. 01:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az utóbbiak mondják jól, metrón belül újabb jegy nélkül át lehet szállni. Csak kövesd a jelzéseket, szépen ki van táblázva minden :)
2014. szept. 2. 12:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, kiszállás után jobbra menj fel, így végig a metró területén maradva tudsz átszállni az M4 metróra.
2014. szept. 2. 13:54
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudtam, hogy nem kell újabb jegy olyan átszállásoknál, ahol nem jövök fel a metrótól az utcára, csak azt nem tudtam, hogy itt van-e ilyen lehetőség.

Mindenkinek köszönöm a választ! :)

2014. szept. 3. 16:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Nincs tiltva, hogy feljöjjél az utcára. Összesen ennyi a szabály:

"Az érvényesség időtartama alatt az M1, M2, M3, M4 vonalak között átszállásra jogosít, de útmegszakításra és visszafelé utazásra nem használható. "

Lehet, hogy a felszínre feljövést útmegszakításként értelmezik, de azért az átszálláskor szerintem eléggé gumiszabály jellegű. Egyébként azt sem értem, hogy miért nem lehet megszakítani az utazást, a legtöbb városban veszel egy jegyet, ami érvényes 60/90 percig, és ez idő alatt azt csinálsz, amit akarsz.

2014. szept. 3. 16:15
 9/10 anonim ***** válasza:
ha kimész a metró területéről, az útmegszakítás. Elvégre akkor azt is megcsinálhatnád, hogy elmész az M2-vel a Keletihez, ott beszaladsz egy kisboltba, bevásárolsz és ugyanazzal a jeggyel visszaszállsz az M4-re.
2014. szept. 3. 17:28
 10/10 anonim ***** válasza:
ok, a kisboltba nem szaladhatok ki, de átszállás közben vehetek valamit az aluljárós fornettisnél? :)
2014. szept. 3. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!