Budapesti tömegközlekedés?
Még soha nem utaztam Budapesten helyi tömegközlekedéssel, viszont szeptember végétől fogok, de volna pár kérdésem.
A Stadion autóbusz-pályaudvarról megyek majd a Villányi útra a Szent Margit Gimnáziumhoz.
Néztem útvonal terveket és nekem ez tűnt a legkézenfekvőbbnek.
A kérdésem az lenne, hogy a Keleti-pu-nál át lehet e szállni a 2-es metróról a 4-es-re úgy, hogy nem jövök ki a metróból, és így 1 vonaljegyet kelljen csak használnom?
Igen, azt tudtam, hogy nem kell újabb jegy olyan átszállásoknál, ahol nem jövök fel a metrótól az utcára, csak azt nem tudtam, hogy itt van-e ilyen lehetőség.
Mindenkinek köszönöm a választ! :)
Nincs tiltva, hogy feljöjjél az utcára. Összesen ennyi a szabály:
"Az érvényesség időtartama alatt az M1, M2, M3, M4 vonalak között átszállásra jogosít, de útmegszakításra és visszafelé utazásra nem használható. "
Lehet, hogy a felszínre feljövést útmegszakításként értelmezik, de azért az átszálláskor szerintem eléggé gumiszabály jellegű. Egyébként azt sem értem, hogy miért nem lehet megszakítani az utazást, a legtöbb városban veszel egy jegyet, ami érvényes 60/90 percig, és ez idő alatt azt csinálsz, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!