Miért rohannak az emberek a mozgólépcsőn? (Metró)
Figyelt kérdés
Szerintem elég balesetveszélyes, amikor szlalomoznak a tömegben. Én mindig betartom a jobbra állj szabályt, mert tiszteletben tartom, hogy siet. (Bár nem értem, miért kell annyira rohanni a 2-5 percenként járó metróhoz) De az olyan állomásokon, ahol van mozgólépcső és lépcső is, ott miért a mozgón rohannak? Ezt nem értem.2014. aug. 22. 22:45
11/11 anonim válasza:
Egyetlen olyan metróvonalról tudok az egész világon, ahol még nem utaztam. Magyarországon kívül mindenhol szokás jobbra állni és a baloldalt meghagyni a sietőknek.
Amikor Budapesten megépült a metró, akkor szovjet szakembereket hívtak, hogy miért olyan kicsi a mozgólépcső kapacitása. Ők már akkor megmondták, hogy egy oldalon állni kell, a másikon sietni - nem hittek nekik.
Én is szoktam sietni akkor, amikor 16,17-kor lépek ki az iroda ajtaján és el kell érnem a 16,58-kor induló buszt, különben 60 percet várhatok. Ha lekésem, akkor nem 18,14-re, hanem 19,14-re érek haza és ez nekem nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!