Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Utasítás szerint csinálhat...

Utasítás szerint csinálhat ilyet a jegyvizsgáló a vonaton? (Többi lent! )

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, az F1 vagy az F2 utasítás úgy rendelkezik, hogy a vezető jegyvizsgáló a vonatot csak a peronról indíthatja (menesztheti) el. Na de nagyon sokszor látom azt, hogy az érintett VJV a vonatból kihajolva meneszt, és nem száll le. (nyilván nem a Keletiben, vagy Szolnokon fogja ezt megcsinálni, hanem kisebb megállóhelyeken, esetleg mellékvonalakon ahol szóló Bzmot/Uzsgyi közlekedik.)

A kérdésem annyi, hogy ezt az Utasítás megengedi-e, vagy csak peronról adhat Indulásra készen jelzést?

A normális/szakmai/hozzáértő válaszokat köszönöm! :)

2014. aug. 16. 23:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ezzel mit akartál kifejezni? Csak mert nem nagyon értem a mondatod...
2014. aug. 17. 18:59
 12/19 anonim ***** válasza:

Bocsánat, félreértelmeztem a kérdésed. Azt hittem "kötekedő" szándékkal írtad ki.

8-as vagyok.

2014. aug. 17. 20:56
 13/19 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor nincs semmi gond! :)

Egyáltalán nem kötekedés, de akkor erre már te is rájöttél. Azért is írtam oda, hogy "szakmai, hozzáértő válaszokat köszönöm". Nem hiába ismerem az utasításokat is, nagyon érdekel a vasút, de ez a peronról/vonatból menesztés már régóta érdekel, mert több helyről többfélét hallottam.. :)

2014. aug. 17. 22:49
 14/19 anonim ***** válasza:

Rájöttem:)

Elvileg le kell szállni és úgy adni a jelzést. Viszont, ha teljesen egyenes a megálló, ráadásul nem is forgalmas, én se szállok le mindig. Főleg, ha késés is van, nem fogom ezzel húzni az időt. Haladjunk, azt kész:D

2014. aug. 21. 22:32
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :) Ezek szerint szakmabeli vagy?
2014. aug. 21. 23:38
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, vjv.
2014. aug. 22. 00:54
 17/19 anonim ***** válasza:
82%
Igen, mint az egyik hozzászólásodban írtad, vonatindító jelzőeszközzel a vonat mellől köteles a felhatalmazást az indulásra megadni. Azonban a felhatalmazást végző vonatkísérő dolgozó nem követ el eget rengető hibát azzal, ha ezt vonatból teszi, ugyanis élőszóval történő felhatalmazás esetén a mozdonyvezető mellett van a vonaton, ahonnan pont annyit lát(hat) mint a mozdonyvezető. Ebből kiindulva, ha belátja a teljes érintett pályaszakaszt, utasteret nem látom gyakorlati akadályát annak, hogy a vonatról mutogasson, más kérdés, hogy valóban szabályellenes. Egyik magyar író szavaival élve, ha a vasúton minden szabályt betartanának megállna a vasút.
2014. aug. 23. 23:48
 18/19 anonim ***** válasza:

A VJV nem vonatindító jelzőeszközzel hatalmaz fel. Nézz utána, h mi a vonatindító jelzőeszköz!

A vonatkísérő adhat jelzést vonatról. (Indulásra készen jelzést is) A vonatindító jelzőeszközzel Felhívás jelzést lehet adni, illetve Felhívás az indításra jelzést.

Egy MÁVos (és nem a lánya, unokája, fia, stb)

2015. dec. 2. 09:24
 19/19 Ragua válasza:

Utolsóhoz egy kis kiegészítés:

Vonatindító jelzőeszközzel a forgalmi szolgálattevő hatalmaz fel vonatot, miután a vjv adta az indulásra kész jelzést.

Arra, hogy mikor adhatja az ajtóból az indulásra készen jelzést, a 15.17.2.6. pont tartalmazza.

Remélem ez így segít valamit. :)

2016. okt. 10. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!