Utasítás szerint csinálhat ilyet a jegyvizsgáló a vonaton? (Többi lent! )
Ha jól tudom, az F1 vagy az F2 utasítás úgy rendelkezik, hogy a vezető jegyvizsgáló a vonatot csak a peronról indíthatja (menesztheti) el. Na de nagyon sokszor látom azt, hogy az érintett VJV a vonatból kihajolva meneszt, és nem száll le. (nyilván nem a Keletiben, vagy Szolnokon fogja ezt megcsinálni, hanem kisebb megállóhelyeken, esetleg mellékvonalakon ahol szóló Bzmot/Uzsgyi közlekedik.)
A kérdésem annyi, hogy ezt az Utasítás megengedi-e, vagy csak peronról adhat Indulásra készen jelzést?
A normális/szakmai/hozzáértő válaszokat köszönöm! :)
Bocsánat, félreértelmeztem a kérdésed. Azt hittem "kötekedő" szándékkal írtad ki.
8-as vagyok.
Rendben, akkor nincs semmi gond! :)
Egyáltalán nem kötekedés, de akkor erre már te is rájöttél. Azért is írtam oda, hogy "szakmai, hozzáértő válaszokat köszönöm". Nem hiába ismerem az utasításokat is, nagyon érdekel a vasút, de ez a peronról/vonatból menesztés már régóta érdekel, mert több helyről többfélét hallottam.. :)
Rájöttem:)
Elvileg le kell szállni és úgy adni a jelzést. Viszont, ha teljesen egyenes a megálló, ráadásul nem is forgalmas, én se szállok le mindig. Főleg, ha késés is van, nem fogom ezzel húzni az időt. Haladjunk, azt kész:D
A VJV nem vonatindító jelzőeszközzel hatalmaz fel. Nézz utána, h mi a vonatindító jelzőeszköz!
A vonatkísérő adhat jelzést vonatról. (Indulásra készen jelzést is) A vonatindító jelzőeszközzel Felhívás jelzést lehet adni, illetve Felhívás az indításra jelzést.
Egy MÁVos (és nem a lánya, unokája, fia, stb)
Utolsóhoz egy kis kiegészítés:
Vonatindító jelzőeszközzel a forgalmi szolgálattevő hatalmaz fel vonatot, miután a vjv adta az indulásra kész jelzést.
Arra, hogy mikor adhatja az ajtóból az indulásra készen jelzést, a 15.17.2.6. pont tartalmazza.
Remélem ez így segít valamit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!