Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A bkv ellenőr fenyegethet...

A bkv ellenőr fenyegethet azzal, ha nem mutatom meg az okmányaimat hívja a rendőrséget és bevitet, miután már leszállított a járműről? Szerintem ha megszakítom az utazást, onnatól kezdve el kell engednie.

Figyelt kérdés
2010. jan. 1. 20:38
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Nekem volt összetűzésem velük,tetlegességig fajult.Kökin a buszról száltam le,belém kapaszkodtak ketten mutassam a jegyem.Mondtam száljunk le ott megmutatom,nem engedtek le csak cibáltak.Bedurrantam könyékkel hátra csapva betőrzem az egyik orrát,persze rendőrség én meg vártam(sokat nem kellet)érvényes jegyem volt meg szerencsére egy idős házaspár tanunak.Mindenki hisztizett "megütötte az ellenőrt" kiáltások stb. A rendőri intézkedés meglepő volt,félrehívott az egyik ezt mondta:nem lessz gond adatokat felveszem ha nem akarsz revansot rajtuk(jogilag)a papírod eltűnik.Persze,hogy nem akartam kinek van kedve bíroságra járni.Utamra engedtek,ennyi. Ez másfél éve történt.
2010. jan. 2. 10:52
 32/39 anonim válasza:
Az állam nyomja a pénzt a bkv-ba évek óta (több tíz MILLIÁRDOT évente) És ezt kinek a pénzéből teszi? Hát a mi pénzünkből. Akkor nehogy már egy ilyen színvonalú szolgáltatásért kétszer fizessek.
2010. jan. 5. 17:41
 33/39 anonim ***** válasza:
aha, de gondolom mellette minimálbérért dolgozol valahol vagy félig vagy bejelentve vagyis nem adózol:)
2010. jan. 5. 18:44
 34/39 anonim ***** válasza:
nem tom most lehet hülyeséget mondok vagy valami,de az állam vette meg a bkv jármüveit nem? és az államnak honann volt erre pénze? az adofizetöktöl. én meg tudtommal adófizető vagyok tehát már hozzá járultam a használatához. mindjárt jöttök azzal hogy karbantartás meg üzemeltetés de nem hiszem hoyg ha én felszálok egy megállora egy buszra vagy tök mindegy miaz és jön az ellenör és én nem vettem jegyet mert nem hiszem hogy az az 1 megállo alatt hogy annyira elhasználtam volna a jármüvet hoyg 400ft kelljen fizetnem és akkor még jön az ellenör és még 10ezerre is megakar vágni. nem hiszem . erre a kis modokámra a válaszokat várom :)
2010. jan. 5. 19:55
 35/39 anonim válasza:

Velem történt:

Egyszer megfenyegetett az ellenőr, hogy rendőrt hív, én meg elszaladtam és megúsztam.

Máskor hasonló szitú volt, rendőrt akart hívni én meg leszálltam és el akartam szaladni, de leszállt egy fickó és elkapta a karomat és közölte, hogy rendőr és adjam át az irataimat. Megmutatta az igazolványát is, úgyhogy kénytelen voltam átadni az irataimat ha nem akartam, hogy bevigyen az őrsre. Ő nem adhatja az iratokat tovább az ellenőrnek viszont engem utasíthat, hogy megtegyem azt. Én megtettem, de lehet, hogy nem is kellett volna, mert az utasítás után a rendőr elment és kettesben hagyott az ellenőrrel.

Szóval nem egyértelmű.

Jobb lenne ha a sok okoskodó válaszoló inkább a kérdésre válaszolna és nem csak köpködne a nagyvilágba.

Eddig még nem sok használható választ kaptál.

2010. jan. 28. 19:51
 36/39 anonim válasza:

Alap járaton még, ha a rendőr el is kéri az adataidat, közvetlenül nem adhatja oda az ellenőrnek. A BKV-nak külön folyamodványt kéne benyújtania érte -elvileg.

Amúgy pedig az előttem hozzászólónak: amíg az ellenőrök oda se mennek a csöveshez a buszon, (akik nyugodtan utazhatnak, bűzölöghetnek, odapisihetnek-hogy szoknyában le se merek már ülni a buszokon)viszont a többi 'kulturált' utassal hepciáskodnak, addig nincs miről beszélni.

2010. júl. 20. 11:33
 37/39 anonim válasza:

Hannibal:

Passzív ellenállás! Én 15 évig vettem a bérletet. Ma már drágább a jegy, mint Angliában viszont a buszok rozzantabbak, mint Afrikában. Nem a bliccelők miatt ilyenek a buszok, mert a sok gyámoltalan birka megveszi a jegyet erre a "szolgáltatásra"... A bliccelőkből nem válik veszteség csak haszonkiesés, ami teljesen más, mert haszon így is van, ami bőven elegendő a bkv számára. Csak aztán a hasznot végkielégítésekre és egyéb érdekességekre költik, nem pedig a szolgáltatás fejlesztésére.

Ha kommunizmusban lennénk, akkor bizonyára megállná a helyét minden tolvajt kiáltó begyöpösödött unalmas szövegelése. De egy szabad versenyes kapitalista rendszerben ez mind eldől.

Miért beszélünk választási lehetőségről, amikor a bkv monopolista helyzetben van? Nincs más tömegközlekedési társaság, mint más országokban. Másrészt, meg ha olyan nagy az Európai unió meg minden csodás dolog miért ilyenek a buszok? Kritikán aluli. Erre ne vezessen senki, mert nincs értelme. Az hogy nem veszek jegyet vagy bérletet az nem lopás, hanem egyszerű tüntetés mert ez nem akció, hanem reakció...

Másrészt dolgozni, tanulni be kell járni, különben összedől a gazdaság. Minden ember kényszerhelyzetben van mert kötelezve van a bkv használatára. És hiába a duma az autóról meg a taxiról, amikor dugódíj meg egyéb hasznos dolgokat terveznek. A tanulóknak eleve ingyen kellene járnia a bérletnek. Elegendő lenne diákigazolvány. A tanulók nem keresnek pénzt, nem dolgoznak csak a padokban, koptatják a seggüket és akkor nekik, miért kell jegyet vásárolniuk?

15 évi bérletvásárlás után Kb.: 15*12*4000 Ft-ot fizettem tanulóként(8 általános, 5 év középiskola, 1 év technikum). Kb.: 720.000 forint. És kb a buszok padlóját és (büdös, koszos, gombás) korlátjait, üléseit koptattam, ami szerintem nem egyenértékű evvel a pénzzel. Mellesleg jól emlékszem kis általános iskolás koromra, amikor 7-es buszon utaztam és ma is ugyanazokkal a típusú buszokkal, járok technikumba.

Ma már nem váltok jegyet, közel 7 hónapja ingyen utazok és azalatt kb 5x találkoztam ellenőrrel.

Előttem szólt valaki hogy minden járatra kellene kalauz. Teljesen igaz. Ha lenne kalauz, vigyázna a biztonságra, ellenőrizné a jegyeket, nem engedné fel a hajléktalanokat, vigyázna a rendre, a buszok csillognának, villognának. Hatalmas a munkanélküliség és egy ilyen munkalehetőséggel akárki beállhatna kalauznak… Ergo akkor már mindenki fizetne jegyet és bérletet mert ez nem becsület kérdése… Azért kelljen fizetni jegyet mert bkv-val utazni elit dolog. Szép tisztaságban élvezni Budapest kisebb nagyobb látványosságait, patinás épületeit, gyönyörű hídjait, felüdülés lenne a szürke hétköznapok tengődésében. Ehelyett a bkv-val is csak égetjük magunkat a turisták előtt, hogy felszállnak egy tragacsra és többet kell fizetniük mint otthon…

2010. okt. 7. 14:08
 38/39 anonim válasza:

Én 5 éve veszem folyamatosan a diákbérletet. Nem sokat járok metróval mert csepelről járok be a boráros térre. A HÉVen körülbelül ez idő alatt 10X találkoztam ellenőrrel, míg a 71es buszon talán 2X...

De minden hónapban megveszi anyukám a bérletet, mert hogyha egy cigánynál nincs bérlet őt biztos jobban megbüntetik.

Egyszer 3man utaztunk a metrón, nálam volt bérlet az egyik barátnőmnél szakasz jegy a másiknál pedig érvénytelen bérlet. Ahogy feljöttünk a mozgólépcsőn ott állt 2 ellenőr és ugye kérték a jegyeket, bérleteket.

A barátnőmet akinél szakasz jegy volt 1 megállóval többet ment mint kellet volna ezért akarták, hogy fizessen 6000FTOT!!

Mivel nem volt egyik barátnőmnél se diákigazolvány azzal fenyegetőztek az ellenőrök hogy hívják a rendőröket.

De szépen kivágták magukat és mivel még csak 14 évesek vagyunk ezért elengedtek, de én még mindig nem tartom helyesnek h azért akartak elkérni 6000FTot mert egy megállóval többet utazott.

És az összes busz kritikán aluli szóval megértem h a barátnőm azzal a bérlettel járkál fél éve amit még én adtam neki:D

2010. nov. 8. 16:53
 39/39 anonim válasza:

Sziasztok

Először is, az ellenőr nem érhet hozzád, nem állhat eléd, semmilyen módon nem korlátozhat. Rendőrt hívhat, de nem vagy köteles megvárni. Ha véletlenül pont ott van egy, elkéri a személyidet, le ellenőrzi az adataid, de az ellenőrnek nem adhatja ki. A BKV később kikéri, de az nekik nem túl egyszerű. A legfontosabb, hogy semmit nem szabad aláírni. Ha az ellenőrnek oda is adod a személyid, a végén ne írd alá a papírt, vagy rajzolj egy keresztet. Így később nem bizonyítható hogy a buszon utaztál.

A BKV-t védelmező okostojásoknak:

A BKV nem egy bolt, ahová vásárolni mész. Nem is hasonlítható ahhoz. A BKV az egy nemzetgazdasági eszköz, egy olyan köz szolgáltatás, ami azért van, hogy az állampolgárok el tudjanak jutni dolgozni, iskolába stb. Ha én, és a többi ember nem tudja elérni az úticélját, mert a bérlet ára sajnos megfizethetetlen, és bliccelni nem mer, vagy túl becsületes, akkor a gazdaság összeomlik. Nem mész dolgozni, nem keresel pénzt. Ha nem keresel pénzt, nem is költesz. Így a gazdaság gyakorlatilag megáll. Az iskolába nem tudnak eljutni a gyerekek, nem tanulnak meg írni, olvasni. Úgyhogy ez egy egész más dolog, mint kenyeret lopni a boltból. Egyébként a BKV, MÁV, Volán, és egyéb közlekedési társaságok, nem a jegyárakból működnek. Hanem jórészt az adónkból. Mindenkiéből. Azokéból is, akik mondjuk Záhonyban laknak, és soha nem is ültek Pesti villamoson. Mégpedig azért működik az Ő adójukból is, mert mint írtam, nemzetgazdasági érdek, hogy mindenki el tudja érni az úti célját. Az emberek nem azért nem veszik meg a jegyet mert olyan jó bliccelni, hanem mert rá vannak kényszerítve, hogy blicceljenek. Én is bliccelek, és nem azért mert nincs jobb szórakozásom. Egészségügyben dolgozom, és ebből a fizetésből egyszerűen nem telik bérletre. A BKV-n utazó emberek, pedig nem a nagypénzűekből kerülnek ki, hanem a hozzám hasonló kiskeresetű emberekből, akik közül sokan kénytelenek jegy nélkül utazni. Egyébként jogilag a kenyér ellopása lopás, a bliccelés pedig szerződés szegés. Az előbbi bűnügy, az utóbbi polgári peres ügy. A BKV nem hatóság, így nem is lenne joga büntetni, pótdíjazni. Bíróság előtt, csak a jegy árát követelhetné. Mivel a szerződés tárgya, hogy a BKV engem elutaztat A megállóból B be. Ennek ára, egy vonaljegy, amit én nem fizettem meg. Mivel nem hatóság, büntetést nem róhat ki, így csak a jegy árát perelheti. Persze az az ügyvéd, aki mindenféle leveleket írogat a BKV nevében, megpróbál átverni, fenyegetőzik. De mindig eltántorodnak, ha látják hogy olyan valakivel van dolguk, aki konyít valamit a joghoz.

Igaz az is, hogy nem attól magasak a jegy árak, mert én nem veszek bérletet, hanem azért, mert pofátlanul, az orrunk előtt tolják ki talicskával a BKV ból a mi adónkból befizetett pénzt. Ha senki nem bliccelne, akkor is ennyi lenne a bérlet. Ha megfizethető áron lenne az utazás, akkor sokkal kevesebb lenne a bliccelő, több lenne a bevétel. Vagyis magyarul alacsonyabb jegyárak, több bevétel. Te sem mész be abba a boltba, ahol kétszer annyiba kerül a kenyér, mint máshol. Csak boltot találsz másikat, BKV-ból meg csak egy van, így kényszerből azt használod. Ha pedig olcsó is lenne, meg utasbarát is, az jót tenne a környezetnek, mert kevesebben ülnének autóba. Az is tény, hogy az ellenőrök érdekes módon nem lepik el a járműveket egy Fradi Újpest meccs után. De az idős nőket, védtelen lányokat inzultálják. Ennyit tudnak, ennyit érnek.

Tehát ez egy jóval bonyolultabb kérdés, mint a lopás a boltból.

2011. jún. 9. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!