Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A bkv ellenőr fenyegethet...

A bkv ellenőr fenyegethet azzal, ha nem mutatom meg az okmányaimat hívja a rendőrséget és bevitet, miután már leszállított a járműről? Szerintem ha megszakítom az utazást, onnatól kezdve el kell engednie.

Figyelt kérdés
2010. jan. 1. 20:38
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Előttem szóló: Te sajnos nem vagy tisztában az arányokkal. Remélem neked meg megjön az eszed!
2010. jan. 1. 21:47
 22/39 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon egyszerű: aki sokallja a bérlet árát az menjen gyalog/keróval/kocsival. A tömegközlekedés egy szolgáltatás, aminek annyi az ára amennyi. Ha sokallod, senki nem kényszerít rá hogy buszozz... Tessék más alternatívát keresni...
2010. jan. 1. 21:48
 23/39 A kérdező kommentje:
Előttem szóló: nem veszed észre, hogy a dolgozó átlag ember egyre inkább olyan helyzetben van, hogy ezt az árat már nem tudja megfizetni, nem feltétlen azért mert lógni akar!! Kerülne fele ennyibe a bérlet, lopnának fele annyit a bkv vezetők !!!
2010. jan. 1. 21:50
 24/39 anonim ***** válasza:
0%

"A törvénytisztelő, becsületes állampolgárnak meg a tolvaj egy "börtöntöltelék", egy becstelen, utolsó gazember...

Én jobban szeretek tiszta lelkiismerettel aludni és nyugodtan a tükörbe nézni! "

óóó te kis ártatlan gondolom minden nap jársz templomba meg mindenkit megsegítesz.A busz sofőrnek meg adsz borra valót miért felenged a buszra és külön azért is mert köszön :D

Fizesd ki ti miattatok ilyen drága a jegy mert hagyjátok magatokat és ha 500 ft ot kellene fizetni 1 km ért azt is kifizetnétek ! Én már sokat fizettem ezért a szolgáltatásért és nem voltam megelégedve vele és nem vagyok egyedül csak sokan inkább elfordítják a fejüket és lusták kiállni a jogukért !

2010. jan. 1. 21:52
 25/39 A kérdező kommentje:
LASSAN OTT TARTUNK, HOGY A BKV BÉRLET HAVI MEGVÁSÁRLÁSA LUXUS LESZ. MÉGEGYSZER HANGSÚLYOZOM, ITT NEM A SZÁNDÉKOS LÓGÁSRÓL VAN SZÓ, HANEM AZ EGYRE INKÁBB ELLEHETETLENÜLT HELYZETRŐL.
2010. jan. 1. 21:52
 26/39 anonim ***** válasza:
82%

arról, hogy a vezetők elcseszték, nem az ellenőr tehet. te viszont rajtuk vered le.

ahhoz mind gyávák vagytok már, hogy odamenjetek egy fejeshez és neki ugassatok.

Mellesleg kérem az itt felszólaló "jogászokat", hogy ne pattogjanak amikor egy cigány(vagy magyar) kirabolja őket az utcán. Ő sem tehet róla, hisz nincs munkája, nincs pénze piára, stb, így tőletek veszi majd el. meg is érdemlitek.

2010. jan. 1. 21:56
 27/39 anonim ***** válasza:
Én 10000 ft ot fizettem a jegyért és csak 10 km re szól ráadásul nem mehetek vele akár hová csak a munka helyemig meg haza mehetek vele.Kis fogyasztású kocsim van és 10.000 ból betankolok és kényelmesen utazok és oda megyek ahova akarok !
2010. jan. 1. 21:58
 28/39 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is sok jármű eléggé lepusztult állapotú, a menetjegyek ára pedig valóban , főleg ehhez képest, nagyon magasak, de ha nincs más lehetőség ezzel kell megelégedni, vagy más lehetőséget választani, de nem bliccelni.Ha egy bolt nem szimpatikus, mert úgy gondolom koszos, lerobbant, akkor nem vásárolok ott, nem az a megoldás, h akkor bejárok lopni oda......

Mellesleg azért azt tapasztalom, h legalább is a helyi Volán társaságnál egyre több buszt cserélnek le,újítanak föl, tehát nő a színvonal.

2010. jan. 1. 22:18
 29/39 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen egyetértek abban, hogy a BKV bérletek és jegyek árai eszméletlenül drágák az átlagfizetéshez képest...

De ha nincs rá pénzem, akkor nem utazok BKV járművön!

Lehet tüntetni a magas jegyárak ellen, vagy a BKV fejeseinek a lopásai ellen, vagy a parlamenti képviselőidnél panaszt tenni, tegyenek valamit!

De azt be kell látni, hogyha egy szolgáltatást igénybe veszek, annak kiszabott ára van, vagy kifizetem vagy nem, de akkor nincs jogom az utazáshoz.

Ha nem tudom fizetni az áram-számlámat, akkor kikapcsolják a villanyt a lakásomban.

Ha nem fizetem ki a gázszámlát, akkor kikötik a lakásomból a gázt (nem tudok majd fűteni, főzni, fürdeni).

Ha boltból kenyérre van szükségem, csak akkor hozhatom el, ha kifizetem az árát!

2010. jan. 1. 22:38
 30/39 anonim ***** válasza:

Azért kicsit meg kellene állni ezekkel a "boltból is lopsz" hasonlatokkal.

Ugyanis elmondom, hogyha a kenyér kinn lenne az utcán egy polcon, és mellette egy kassza, hogy dobd be a kenyér árát, amit elvettél, akkor már kicsit életszerűbb lenne a hasonlat. Viszont szerintem mindannyian tudjuk, hogy kenyér nem lenne a pulton, meg pénz sem a "becsületkasszában". Illetve köszönőviszonyban sem lennének az arányok...

Tehát hülyeség azt papolni, hogy ha nincs pénzem, akkor majd lopok.

A BKV-nak lehetősége lenne optimalizálni a bevételeit. Ugyanis azért lehet bliccelni, mert irtó szar az ellenőrzési színvonal. És mint minden kiskaput, ezt IS kijátssza a magyar ember. Ha minden buszon ott ülne az ellenőr és minden jegyet kellően ellenőrizne, akkor valószínűleg más lenne a bevételek aránya. Lehet, hogy a nyereség nem, mert elmenne a humánerőforrásra.

A magyar emberben nincs meg az a félsz, hogy elkap az ellenőr. Mert képzetlen tuskókat is felvesznek, aki "hatalmi vágyát akarja kiélni", és így "jogosan" megy szembe vele a bliccelő. Semmi tekintélye nincs az ellenőrnek - és ez baj.

Tehát amíg a BKV nem zárja felügyelt pult mögé a kenyerét, addig ne csodálkozzon, hogy nem a fogyásnak megfelelő érték van a kasszájában.

2010. jan. 2. 00:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!