Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ezt megtehette volna az...

Takacsek kérdése:

Ezt megtehette volna az ellenőr? Feljelenthettem volna érte? Ti mit tettetek volna az én helyemben?

Figyelt kérdés
Miskolcon utaztam barátnőm elé gyakorlati helyéhez. Jön az ellenőr kéri a jegyet/bérletet felmutatom a bérletet elkéri h megnézze odaadom mondja hogy mutassak fel e mellé egy igazolványt is. Mondom rendben, felmutatom a személyimet erre kiveszi a kezemből és eldugja a háta mögé mivel lejárt kemény 1 napja a bérlet. És mutattam neki hogy elnézést kell figyeljek egy Budaörsi egy Budapesti egy MÁV és egy Miskolci bérletre és emiatt nézhettem el a napot és felajánlottam neki hogy van még egy kezeletlen jegyem azt oda adom neki és akkor le van rendezve. Erre elkezdett pattogni nekem hogy őt az nemérdekli adjam oda a többi papíromat is stb... Na már most felteszem a kérdést. Hogy jön egy ellenőr ahhoz hogy kivegye a kezemből a hivatalos okmányomat??? És hol marad az empátia az emberekből?
2014. máj. 22. 14:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Empátia? Te voltál az aki szabálytalanul utazott. Neked kéne empátiát mutatni hogy együttműködsz vele.

"felajánlottam neki hogy van még egy kezeletlen jegyem azt oda adom neki és akkor le van rendezve"

Szerinted miért nem engedik ezt? Mert mindenkinél lenne egy jegy és csak az ellenőr érkezésekor kezelik.

Elkaptak, így jártál, legközelebb figyelj oda. És ne neked álljon följebb.

2014. máj. 22. 14:19
 2/13 anonim válasza:

Mas europai orszagban felsem szallnak a buszra ervenyes jegy/berlet nelkul.

Magyarorszagon miert gondoljak azt hogy alanyijogon jar mindenkinek a kozlekesi eszkozok ingyenes hasznalata.

2014. máj. 22. 14:28
 3/13 anonim ***** válasza:
37%
Nem adsz ki a kezedből hivatalos okmányt, csak rendőrnek.
 4/13 anonim ***** válasza:
az a része, hogy kivette a kezedből, elvileg nem volt joga...a többi meg nézőpont kérdése. nem véletlenül van az havi bérleteknél, hogy hó kezdete után van néhány türelmi nap, ameddig az előző havi még érvényes...ez most nem tudom, milyen bérlet volt, ami már nem volt 1 napja érvényes, de ha dátumtól dátumig szól, akkor tényleg teljesen jogos.
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

#3: kiadni kiadhatsz, nem tiltja semmi. Viszont ha elkéri akkor csak hivatalos személynek vagy köteles átadni, más esetben megtagadható az átadás.

Amúgy azt az életben nem fogd bebizonyítani hogy akaratod ellenére vette el, mivel csak a te szavad nem bizonyít semmit (főleg úgy hogy jogtalanul utaztál).

2014. máj. 22. 14:33
 6/13 A kérdező kommentje:
Azzal tisztában vagyok hogy az jogos volt hogy megbüntetett, itt nem is az volt a kérdés. Hanem ez hogy mire fel vette ki a kezemből a hivatalos okmányomat? Valamint nekem hiányzik a Miskolci ellenőröktől a megértés. Nem azt mondom hogy mindenkit el kell engedni vagy valami, de az mikor az embernek 4 bérletre kell odafigyelni ráadásul még jegy is van nálam és még így sem fogadott el semmit akkor szerintem jogosan hiányolom részükről az empátiát. Lehet én szoktam hozzá ahhoz hogy a pesti ellenőrök lazák, de hogy jönnek ahhoz az ottani ellenőrök hogy körbefogjanak egy nőt addig amíg át nem adja az iratait és ezáltal korlátozzák a személyi szabadságában? (Ennek az esetnek szemtanúja voltam)
2014. máj. 22. 14:39
 7/13 anonim ***** válasza:
20%
Sose engedd, hogy kivegyenek valamit a kezedből. Told az orra alá, hogy nézze meg, aztán ha eleget látta, tedd el. Utálom az ilyen fontoskodó ellenőröket, mert az ilyenek miatt hiszik az utasok az összesre azt, hogy se*ggfejek, közben találkoztam rendesekkel és kedvesekkel is.
2014. máj. 22. 15:44
 8/13 A kérdező kommentje:
Jó csak ott úgy tűnt mintha csak a számot akarná egyeztetni, fene sem számított arra hogy kiveszi a kezemből...
2014. máj. 22. 18:19
 9/13 anonim ***** válasza:
Csaltál, és most is trükközni akarsz. Mikor lesz már vége?
2014. máj. 22. 18:59
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó: Ezt kérlek kifejtenéd bővebben? Mert egy szót nem értek belőle.
2014. máj. 22. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!