Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV otthoni jegynyomtatás (? )

MÁV otthoni jegynyomtatás (? )

Figyelt kérdés

Ha csak sima natúr menetjegyet szeretnék online venni (gyorsvonati pótjegy nélkül), akkor nem mutathatom be a mobilom kijelzőjén, muszáj kinyomtatnom? A MÁV oldalán ezt olvasom:

"Az otthon nyomtatott jegyet az ellenőrzéshez papírra kinyomtatva kell bemutatni, de ha az utazás végig feláras (pótjegyes, helyjegyes, pót- és helyjegyes) vonaton történik, a jegy arra alkalmas készülék képernyőjén is bemutatható."

2014. ápr. 12. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen. Világosan le van írva. Csak akkor mutathatod be a készülékeden, ha végig felára vonaton utazol.
2014. ápr. 12. 22:24
 2/6 A kérdező kommentje:

Jó, sikerült értelmeznem egyedül is, csak reméltem, hogy pontatlanok az információk a honlapon.

Ugyanis nem nagyon értem. Mert ezek szerint muszáj vagyok nem csak terhelni/szennyezni a környezetet a kinyomtatással, de ez még ráfizetés is, hiszen mind a papír, mint a tinta pénzbe kerül nekem.

Azt nem is említem, hogy hiába olcsóbb 3%-kal az SMS-ben megváltott jegy, a megerősítő SMS pénzbe kerül, így összességében drágábban jövök ki, mintha pénztárnál venném meg a jegyet.

2014. ápr. 12. 22:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Az lehet, hogy drágább neked, de gyorsabb. Nem kell az állomáson rohadnod a sorban, hanem odaérsz a pályaudvarra :28-ra, felszállsz a vonatra és az elindul :30-kor. Ráadásul vàlaszthatnád a jegyátvételt kioszkból is, aminèl az üzenetdíj ugyanúgy megvan, csak épp nyomtatási ktg nincs számodra.

Egyébként beállítás kérdése, kell-e megerősítő vagy jóváhagyó sms-t kapnod.

2014. ápr. 12. 22:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát én úgy vettem észre, hogy mindenképpen kell megerősítő SMS-t küldenem (mobilegyenleges vásárlásról van szó, nem átutalásosról).

Egyébként valóban választhatnám a kioszkot is, csak hát pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen sehol sorba állnom, csak simán kimegyek a pályaudvarra, és felszállok a vonatra...

Persze nyilván a kioszkos átvétel sem tart sokáig, de ez nem magyarázza meg, hogy sima menetjegyet miért nem mutathatok be telefonról.

2014. ápr. 12. 23:32
 5/6 anonim ***** válasza:

"Jó, sikerült értelmeznem egyedül is, csak reméltem, hogy pontatlanok az információk a honlapon."

Normális emberek ennek éppen az ellenkezőjében szoktak reménykedni :D

2014. ápr. 13. 10:37
 6/6 eddiboy ***** válasza:
Ennek a szabálynak semmi értelme nincs, nem is érti senki, miért van így (a vasutasok sem). Minden jegyvizsgálónál (a nem feláras vonaton szolgálatot teljesítőnél is) ugyanolyan szolgálati mobil van, be tudná képernyőről is olvasni a sima személyvonaton is, de ez az idióta szabály jelenleg ezt tiltja.
2014. ápr. 13. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!