Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez egy ilyen örökös harc a...

Ez egy ilyen örökös harc a mozgólépcsőn utazók között, hogy most akkor jobbra kell-e állni, vagy nem?

Figyelt kérdés

Pesten hallottam csoportban, meg itt is annyira marja egymást a két csoport, hogy mindenkinek jobbra kéne állni, hogy a bal oldalon el tudjanak menni a siető emberek, vagy pedig egyformán kell állni, mert minek kell még felfelé is menni a mozgólépcsőn.

Én elég sokszor megyek a bal oldalon, mert egyszerűen nem bírom elviselni például a Blahán annyira lassan megy a mozgólépcső, meg az a tötyörgés, haladni akarok, menni gyorsan, nem számít, hogy ugyan azzal a metróval megyek, mint aki állva jött le. Másik meg, hogy nem tudom, hogy mondjuk mikor megy el a villamos, a metró, a busz, lehet, hogy pont elérem, ha fel/leszaladok.

Bár sokszor szoktam én is állni, amikor látom, hogy áll valaki a bal oldalon, inkább nem megyek, mert még a végén leszakítja a fejem, hogy hogy merek menni egy mozgó lépcsőn!

2014. márc. 2. 20:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagy javulást állt be ezzel kapcsolatban, legalábbis a legtöbbször simán végig tudok menni a bal oldalon akár le, akár fel, ha akarok (M2). Az M3-os egy kicsit neccesebb, főleg csúcsidőben, de azért lehet ott is haladni.

Viszont hadd tegyem hozzá, hogy a futvaszaróknak is van egy hülye rétege, aki például lazán lerúgja a babakocsis-kisgyerekes-bőröndös utasokat, hogy előbb tudjon ácsorogni az alagútban a metróra várva. Szóval csak ésszel.

2014. márc. 4. 19:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Bizony az előttem szólóval értek egyet.

Mindig jobbról állok és

FÉLRE is HÚZÓDOK!

Ennek ellenére engem is rendszeresen, akár balesetveszélyesen lökdösnek.

Nos ilyenkor lendítek egyet a lábamon fenéken billentve a tolakodót.

2014. márc. 6. 22:20
 13/13 anonim válasza:

Én utálok egy helyben állni. Tolerálom a lassú csigákat, de ők is toleráljanak engem, vagyis álljanak baloldalra.

Vannak olyan esetek, hogy valaki a 600 kilós bőröndjével nem tud mit kezdeni (mondjuk maga mögé húzhatná, na mindegy...), akkor azt elfogadom, de egyébként idegesít a dolog. A kedvencem a Széll Kálmán tér. Fel nem foghatom, hogy lehet kivárni, míg fel/lemegy a lépcső. Ott mindig fel/lerohanok. Amúgy az a poén, hogy általában pont elérem a metrót :)

2015. szept. 2. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!