Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vágánytengelyben, nyílt...

Vágánytengelyben, nyílt vonalon, forgalommal szemben sétálni szabad?

Figyelt kérdés

Gondolom, szigorúan tilos elméletileg. Gyakorlatilag viszont ez a legrövidebb út két település közt, gyanítom, senki se fog 4-5 kilométeres kerülőt tenni, csak hogy műúton menjen. Egy láthatósági mellény szerintem mindenkinek jelezni fogja, hogy nem öngyilkosjelölttel van dolga a mozdonyvezetőnek.

A hőbörgőknek előre jelezném: én nem szoktam síneken járkálni, de nem csodálkoznék, ha mások erre vetemednének. Jóval biztonságosabb és kiszámíthatóbb, mint a főút, ha tudja valaki, hogy mit csinál.

2014. márc. 2. 20:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

80-100-as mellékvonalakkal arra akartam utalni, hogy egyvágányú, villamosítatlan vasútvonal.

De amúgy komolyan, aki ilyen helyen el tudja üttetni magát a vonattal, az inkább maradjon egy zárt szobában, a padlón pléddel beburkolózva, mert az ágyban is rengetegen halnak meg!

Kétvágányú villamosítotton (vagy simán is) viszont én nem gyalogolnék, az már veszélyesebb.

Régi időkben bevett szokás volt a vasútvonalon gyalogolni a legközelebbi városig. Ma már nyilván nem ilyen könnyen megy és nagyobb is a forgalom, de a fent említett szakaszokon simán ellehet gyalogolni mondjuk a legközelebbi faluba.

Ha rendesen csinálod, nem kókad a figyelmed, akkor bőven idejében felfigyelsz a közeledő vonatra. A vonatgázolások általában nem ilyen okokból történnek, hanem pl figyelmetlenül átkelő, részeg, vonatról leugró majd az alá beguruló emberek miatt leginkább.

2014. márc. 6. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!