Az elmúlt pár napban nagy lett az ellenőrzés a bkvnál… olyan járműveken találkoztam ellenőrökkel, ahol az elmúlt 2 évben egyszer sem, a metrónál kifelé is nézik a jegyeket, bérleteket, és a héveken is kocsinként vagy hat ellenőrrel találkozok… mi ez a nagy ellenőrzés? Nem mintha zavarna, mert nem szoktam bliccelni, csak kíváncsi vagyok, tud-e bárki valamit…
Valószínűleg kaptak pénzügyi keretet több ellenőrre.
2014. febr. 20. 21:39
2/12 anonim válasza:
Bizony ám, létszámbővítés volt. Remélem sikerül visszaszorítaniuk a bliccelést, nagyon elegem van már a sok ingyenélőből.
2014. febr. 21. 00:02
3/12 anonim válasza:
Létszámbővítés, kis idő múlva meg majd megint leépítés, nyilván máshova nem kellett ember így berakták őket ellenőrnek?
2-es? Mért zavar Téged? Ha az jön, mert az adódból utaznak, akkor nyugalom, akkor sem lesz kevesebb az adód ha senki se bliccelne.
2014. febr. 21. 02:54
4/12 anonim válasza:
Utolsó: kicsit jobban gondold át. Befizetsz 10 egységnyi adót. Ebből mondjuk 3 egységnyi elmegy az ingyenélőkle - ebbe most tartozzon bele a segély, a bliccelés, az adócsalás, a kisebb jövedelemre bejelentés, a börtönben tartottak költsége, stb) - és 7 egység marad az államnak. Mivel ez kevés neki, neki legalább 9 egységnyi kéne, ezért beszedni máshonnan. Benzint adóztat, útadót vet ki, levegő használati adót, és ami épp eszébe jut.
Ha viszont a befizetett 10 egység adóból megkapja a neki járó 9-et, kevesebbet kell kifizetnie máskonak, akkor nem lesz szüksége a további adók kivetésére.
2014. febr. 21. 08:00
5/12 anonim válasza:
Utolsónak: ez szépen hangzik, és igaz is lenne, ha....nem Magyarországon élnénk. Itt ha 10 egységből 11-et szednek be, rájönnek, hogy lehet többet is, így rágyúrnak a 12-13 egységre. Tehát nem áll le a beszedés nyugi. Max a tervszámot emelik.
2014. febr. 21. 08:22
6/12 anonim válasza:
A Bkv járatait nagyjából 1.4 milliárd alkalommal használják évente, és becslések szerint 7% bliccel. Ez 98 millió bliccelést jelent évente, ami azért igenis hiányzik a kasszából.
2014. febr. 21. 10:24
7/12 anonim válasza:
Azért vannak több ellenőrök,mert ebben a szegény országban egyre több a jegy nélküli utas.
2014. febr. 21. 10:24
8/12 anonim válasza:
Velem tavaly kétszer fordult elő, hogy reggel dolgozni siettem és a nagy kapkodás miatt otthon hagytam a bérletem. Mivel a munkahelyem a belváros közelében van én meg külvárosban lakok, legalább 6 vonaljegyet kellett volna vennem hogy beérjek és onnan haza. Egyszer időben észrevettem, másik alkalommal az ebédpénzemről kellett lemondanom az utazás költségei miatt. Inkább az alacsony fizetések ellen kéne tenni ebben az országban, nem pedig a szegény emberek büntetéséből meggazdagodni.
2014. febr. 21. 10:39
9/12 anonim válasza:
Ha utólag mutatod fel az érvényes bérleted akkor csak eljárási díjat kell fizetni, ami 2000 forint, tehát nem tudom ki volt a béna aki inkább vett 6 jegyet...
2014. febr. 21. 11:14
10/12 anonim válasza:
Fel se engednek a metróra jegy és bérlet nélkül a biztonságiak a bejáratnál, szóval úgy bénázzál le engem. Hiába veszek csak a metróra jegyet, ha máshol ahányszor elkapnak, annyiszor 2000 forintomba került volna, plusz le is szállítanak a villamosról meg a buszról ami miatt el is kések.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!