Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Igényelhetem a visszatérítést?

Igényelhetem a visszatérítést?

Figyelt kérdés
A mai napon Budapestről tartottam hazafelé, tatabányára személyvonattal. Szárliget állomáson bemondták, hogy a vonat műszaki okok miatt várakozik. Nem sokkal később a jegyvizsgáló is szólt, hogy nincs áram a felsővezetékben, ezért bizonytalan ideig várakoznunk kell. A végeredmény egy 90 perces késés lett. Igényelhetem a vonatjegy egy részének visszatérítését?
2014. jan. 26. 22:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Férjem a volánnál dolgozik. Van bent tartalék busz is meg ember is, legyen vasárnap, vagy ünnep nap. Meg lehet oldani, ha akarja valaki. Már volt rá példa, hogy telefonált a MÁV, hogy kéne busz, és indultak is. Ugyanígy VASÁRNAP ESTE VOLT! Nem fért fel az összes ember, fordultak kétszer. Minden csak akarás kérdése. A jegyvizsgáló is közölte, hogy sajnálja, de szerinte mi is és ő is ismeri a MÁV-ot, nem fog értünk pótlóbuszt küldeni, az túl sok papírmunka.
2014. jan. 27. 19:49
 12/13 anonim ***** válasza:

A jegyvizsgáló nyalja ki azt amire én gondolok :)

1 busszal nem megyünk messzire. Fordulsz 2x. Oké. Honnan hová? Ráadásul az 1-es vonalon álltatok meg, ahol átlag 20 percenként van vonat. Melyiket és hogy pótolod? Alig 20 km, oda-vissza 40 simán megjárja egy busz fel és leszállással lássukcsak mennyi is? Kb 40-50 perc alatt? És elszállítottál kb 60 embert. Huha :) Ez sajna csepp a tengerben :(

Ha eddig nem derült ki, a vasútnál dolgozom, és van rálátásom a dologra, "kicsit" több, mint a kedves jegyvizsgálónak. "Papírmunka" Na az van vele a legkevesebb... Alapvetően az szokott a gond lenni, hogy kevés busszal és túl későn tudja a volán vállalni a pótlást.

Kb 1,5 éve volt Győrben a hűtőháznál gázolás mindkét vágány kizárva. Győr-Győrszentiván pótlás kellett. A Kisalföld Volán telephelye az Ipar utcában van, kb 5-6 km-re Győrszentivántól. Munkanap csúcsidő UTÁN voltunk épp. 1,5 óra alatt (!) igért a volán 4 buszt. Mégis meg lett rendelve, mert 2 embert gázoltak és gázos ügynek tűnt. Tényleg volt 1.5 óra a busz. Odaértek, bevitték az embereket a nagyállomásra, visszaindultak, addigra felszabadult a pálya.

Ismétlem, munkanap volt, és a csúcsidő után beálló buszok időszaka. Mégis ennyi idő kellett nekik kiállni. Megértem, ők is szar helyzetben vannak mint mi, nincs busz ember stb... Sajnos ilyenkor nem kell csodát várni.

2014. jan. 27. 20:05
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem 1 busz van ott, hanem több is. Pláne, hogy a vasárnap este full nyugis, sokaknak kiállása van, akár több órára. A MÁV nem telefonált be a volánhoz, utána járhatsz te is, ez így van... Tudtak volna rögtön vagy 5 buszt küldeni. Tudom, ez se annyira sok, de akiknek kiállása van, be tudtak volna segíteni. Csak akarni kellett volna. A jegyvizsgálót meg ne bántsad, ő tartotta bennünk a lelket. Akárkit kérdeztünk, mindenki csak flegmán annyit mondott: "ha van valami, ami önökre tartozik majd megtudják" Ő csupán közölte a tényeket. Most úgy csinálsz, mintha nem lett volna igaza. Pedig az volt... sajnos...
2014. jan. 27. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!