A 3-as metró déli szakaszán miért építették le ennyire a felszíni tömegközlekedést a belváros felől? Azért Újpestre is sokkal több felszíni járattal el lehet jutni.
1. Kell az utas a metróra.
2. "Azért Újpestre is sokkal több felszíni járattal el lehet jutni." ? Ezt meg hogy érted? Egyedül csak a 14-es villamos van, de annak is megvan a maga szerepe. Ja, hogy a vonatot is ide érted? Ha ezt nézzük, akkor Dél-Pest felől is van vonat, a Nyugati p.u.-ig.
Hozzá kell tenni, hogy alig 5 éve, a Volánbusz járatai, az Árpád hídig jártak be, most meg, Újpest Városkapuig.
Az 1-es villamos mellett lakom, néha Dél-Pest felől célszerű megközelítenem a belvárost.
Nincs leépítve semmi. Általában elém széles választék tárul.
37-es, 28-as, 62-es villamos a Blahára, 99-es busz szintén oda. 9-es busz a Belvároson át Óbudára. 50-51-es villamos a Mester utcáig. 2-es villamos a Jászai térre. (Eredeti útvonalakat írok, három villamos esetén is figyelmen kívül hagytam a jelenleg zajló felújításokat.)
Ezek a járatok Kőbánya "szívéből" vagy a másik végéből erednek zömmel (vagy Ferencváros).
A peremkerületekből a buszok nyilván a metróra hordanak rá, de peremkerületből én is szívesebben mennék metróval, mint busszal vagy villamossal.
Tudom, hogy elég nagy leépítések voltak, és sok helyről sok helyre el lehetett jutni villamossal, átszállás nélkül.
Ugyanakkor nem érzem azt, hogy a metróra lennénk kényszerítve.
Összekötő "harántjáratok": 24-es, 1-es, 3-as villamosok.
Boráros tér: 23 - 23E, 54 - 55,
Mester utca (Ferenc körútól): 51V
Keleti pályaudvar M (Festetics Gy. u.): 24V (elismerem, hogy rövid szakasz, de ha ki akarod kerülni a metrót, akkor ez is, szóba jöhet).
Ezen kívül, a Blahától, egészen a Pestszentlőrinc, Szarvas csárda térig jár a 271E, illetve a Liget tértől, Óbuda Bogdáni útig közlekedik a 9-es busz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!