Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A buszsofőrök körében mely...

A buszsofőrök körében mely járatokon dolgozók számítanak a legjobban megbecsültnek és a leglenézettebbnek?

Figyelt kérdés

Nem az utasokra gondolok, hanem magukra a buszsofőrökre, hogy ők mit gondolhatnak egy kollégájukról, attól függően, hogy hol vezet.

Szerintem a lista így néz ki a legmegbecsültebbtől a legaljáig. De ez csak tipp, mivel nem vagyok buszsofőr.

1. Nemzetközi autóbuszjáratok

2. Különjáratok (magán)

3. Belföldi távolsági autóbuszjáratok

4. Helyközi autóbuszjáratok

5. Helyi autóbuszjáratok

6. BKK autóbuszjáratok

7. Bevásárlóközpontok autóbuszjáratai (Auchan-busz, Tesco-busz)

2014. jan. 20. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem normális ember nem nézi le a kollégáját, bármilyen munkakörben is dolgozik. Nincs ez másként a buszsöfőréknél sem.
2014. jan. 20. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
74%
nem vagyok buszsofőr, nem vagyok benne a szakmában sehogy sem, nem ismerem a konkrét körülményeket itt és ott. viszont előrébb hoznám a bevásárlóközpontok buszjáratait. mert - azt teljes mértékben magáncég üzemelteti. és valamennyire független, szerintem jóval függetlenebb dolog egy áruházlánccal szerződni, vagy egy munkahellyel (ne feledd, vannak munkásokat szállító magánbuszok is!), mint egy egész város önkormányzatával stb.
2014. jan. 20. 11:44
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Mindegyik más okokból nehéz, szerintem hülye az, aki lenézi a másikat, és hogy az egyik megbecsültebb lenne a másiknál. De a nemzetközi járatok sofőrei nyilván többet keresnek. A belföldi teherautósofőrt sem nézem le a nemzetközi fuvarozóhoz képest...

ha valami, akkor az számít, hogy ki hogy vezet, de azt valszeg nem hasonlítgatják nagyon össze.

2014. jan. 20. 12:12
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

A BKK-nál a nemzetközi sofőrökre mondják, hogy a "sztrádán egyenesen a hülye is tud menni tempomattal", míg fordítva meg a BKK-t nézik le, amiért szakadt Ikarussal kell a városban zötyögni.

Ergo ezt így elég nehéz lenne belőni :)

2014. jan. 20. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem állítanak fel ilyen rangsorokat.... és a legkevésbé sem érdekli őket, hogy ki milyen járaton van, nem ez alapján ítélkeznek a másikról. A buszsofőr az buszsofőr, nem nézi le egyik a másikat, mert éppen helyijáratos, legalábbis nálunk. Nem írtam még ilyet, de ennek a kérdésnek nincs sok értelme kérdező.
2014. jan. 20. 18:01
 6/6 anonim ***** válasza:
hozzátartozik azért, hogy vannak kivételek. de ez embertípus kérdése. nemzetközisek talán egy más világ, de a távolságisokat sokan lenézik a helyi és helyközisek, de fordítottra is tudok példát. előbbire például szegedi helyi sofőrök között nem egyszer sikerült egy olyannal összefutni miközben a pesti busszal mentem már hazafelé, hogy direkt feltartott minket lámpa előtt, majd ő a sárgán kövérgázzal átment, mi meg bennragadtunk a pirosban.
2014. jan. 22. 23:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!