A 99-es busz illetve a 909-es éjszakai mennyire veszélyes? Vagy ez is csak városi legenda?
Aki esetleg nem tudná, a mostani 51-es villamos pár éve 21-es volt, előtte pedig 30-as számmal közlekedett. Hogy miért kellett 2008-ban és utána néhány év múlva újra átszámozni, nincs hivatalos adat.
Sokkal lényegesebb hogy a villamosvonal a Mester utcát köti össze a Gubacsi úton keresztül végig Pesterzsébet legrosszabb környékével. A 99-es busszal ellentétben az 51-essel fényes nappal se szívesen utaznék, tényleg rosszabb.
Mi haverral nem olyan rég végigmentünk rajta, egy "szervezett túra" keretében, aminek az volt a lényege, hogy lejárjuk BP legrosszabb hírű környékeit és járatait. Elég érdekes arcokat láttunk, de senki nem bántott minket. Ez a 99-esre vonatkozik, a 909-esen nem ültem.
Nem állítom, hogy olyan jól éreztem magam, mint a 4-es metrón vagy egy InterCity-n, de erősen el van túlozva.
Azt, hogy valami veszélyes, nem úgy kell elképzelni, hogy biztosan meg fognak támadni, hanem nagyobb az esély egy esetleges kellemetlen atrocitásra.
Ezt az esélyt több dolog is befolyásolja: a viselkedésed, az értéktárgyaid, a testalkatod és az éberséged.
Egy elit budai buszjáraton is történhet veled rossz dolog, csak ott kisebb az esély rá.
51-es villamoson már utaztam, tényleg elég rossz hírű, főleg a Dzsumbuj környékén, ahol elhalad. De itt is az van mint a legtöbb ilyen fegynecjáraton, hogy nem magán a járművön vagy inkább veszélyben, ott azért ritkán támadnak rád, hanem ha leszállsz egy rosszhírű környéken. A járat percek alatt átmegy a veszélyes részen (lásd 51-es Dzsumbuj), gyalog meg tovább tartózkodsz ott.
99-essel nem utaztam még, de tervezem van ilyen hülye hobbim nekem is, hogy törekedek arra, hogy minden járatot beutazzak, ill. minden vasútvonalat is. 99-est is tervezem, szerintem megfelelő elővigyázatosság mellett vállalható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!