Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntethet vagy leszállíthat...

Megbüntethet vagy leszállíthat a kalauz, ha (. )?

Figyelt kérdés

1:

Ha kérek egy 50%-os jegyet (tanuló) és elkéri a diákigazolványom, de nincs nálam. Mondom, hogy nincs nálam, de akkor adjon egy teljes árút. (Ez még a könnyebb verzió.)

2:

Jártam munkanélküli képzésre aminek októberben vége lett és, ha mondom, hogy adjon 90%ost, és észreveszi, hogy már lejárt. Ugyanúgy mondom neki, hogy adjon egy egészet.

2013. dec. 17. 08:36
 1/5 A kérdező kommentje:
Csak 20 vagyok és nem nagyon feltételezik rólam sokszor, hogy még 18 is vagyok, mert személyit is elkérik olyan helyen.
2013. dec. 17. 08:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindkét esetben megbüntethet, mert jogosulatlanul veszel igénybe kedvezményeket. A pótdíj 8000 Ft, ezen felül ki kell fizetned a teljes árú jegyet is (de legalábbis a különbözetet). Különösebben tehát nem jó trükközni ezzel, főleg nem rövid utazásokon.
2013. dec. 17. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem veszem igénybe...Csak akarnám. Azt meg honnan tudja hogy ha "nincs nálam" a diákigazolvány tényleg nincs nálam vagy csak kamu és már nem is vagyok iskolás? Vaktába nem büntetgethet. Picsän is rúgnám.
2013. dec. 17. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:
azt az egyszerű szabályt hagytad csak ki, hogy a kedvezményes jegy csak a kedvezményre jogosító okiratokkal érvényes, tehát ha nincs nálad, az olyan, mintha nem is lenne.
2013. dec. 18. 21:55
 5/5 A kérdező kommentje:
van hogy elhiszik, ha meg nem hát nem
2013. dec. 19. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!