Bliccelés pécsen? Többi lent.
Dolgozó ember vagyok, 12 órás munkám van.
A munkahelyem 6 km-re van, ami oda-vissza már 12.
Busszal kell járnom ez tény. Még nem rég kezdtem el dolgozni, és csak pár napra kaptam fizetést ebben a hónapban 10.-én. Volt egy 30 napos bérletem, ami lejárt, és nincs pénzem újra. Nem is ad fizetési előleget a munkáltatóm, és messze van még a fizetés. Hogyan oldjam meg hogy kevés kevesebb jeggyel menjek? Kb 4-5 darabra van pénzem.

Vicces hogy némelyik ember egyből teljesen ellenséges lett.
Voltam 2 napot egymás után gyalog, de 12 óra munka + 2x1 óra gyaloglás az 14 óra. Marad még 10 óra arra hogy normálisan egyél valamit, mert munkahelyen nem tudsz, zuhanyozz, és kipihend a rengeteg melót, meg a sok gyaloglást mellé. Megnézném ki az aki ezt tizedikéig csinálja. Mindenki becsületesnek hiszi magát. Ki az aki ad nekem kölcsön egy bringát tizedikéig? Eltekerek én minden reggel ha van mivel.

Na, hamarabb elküldte:
Kifogás mindig akad...
Én is 12 óráztam, ráadásul éjjel. Nekem bringával (!) volt 1,5 óra az út oda- és 1,5 vissza. De nem voltam hajlandó fizetni a BKV-ra.
A 140 kilómmal igenis letekertem azt a 1.5 órát és a műszak után az újabb másfelet haza. 15 óra elment a 24-ből, és éjszakából éjszakába jártam volt, hogy 5x egymás után. És még élek.
Ha meg vagy szorulva, kényszermegoldásokhoz kell folyamodni, de ne a lopás legyen az első. Ha nem vagy hajlandó fizetni igen is áldozd be az idődet gyaloglásra.
Üdv!
Hogy ne csak oltogatást kapj hanem segítséget is.
Ez a busz helyközi vagy helyi?
Ha helyközi akkor van megoldás, megveszed a jegyet valameddig, ameddig olcsóbb és a sofőr úgysem fog emlékezni hogy eddig meg addig vetted.
Ha helyi akkor meg nem tudom hogy működik a rendszer ott. Nálunk úgy hogy a sofőr végzi a jegyek lyukasztását, ellenőrök meg kb csak 5.e fele vannak, akkor van új bérlet tehát elég nehéz föllógni, főleg az első ajtós felszállás miatt.
De ha Pécsen ez máshogy van akkor szerintem vegyél 1 buszjegyet és utazz vele egy csomószor:)
Behajtani a bírságot meg nem igen tudják, még a MÁV sem nemhogy ilyen helyi busztársaságok, egyik haverom a MÁVnak évek óta jön 800.000 ftal mégse tudnak vele mit kezdeni:)
Sok szerencsét!

"egyik haverom a MÁVnak évek óta jön 800.000 ftal mégse tudnak vele mit kezdeni:) "
Aztán rábízzák egy behajtó cégre, amelynek első dolga lesz inkasszózni az összeget, behajtási költséggel és kamatokkal együtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!