Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A buszsofőr felel a busz...

A buszsofőr felel a busz utasainak biztonságáért?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy van egy busz amire rendszeresen nem szállok fel, mert sok rajta a cigány és félek tőlük. Kérdem én, fel merjek-e szállni rá? 1 órával később van egy másik busz is.
2013. okt. 23. 09:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Persze, elviekben, de amúgy mit tud tenni szerinted egy bandával szemben??
2013. okt. 23. 09:46
 2/2 anonim ***** válasza:
ez egy nehéz kérdés, nem tudjuk végülis, hogy mi tartozik a felelősségei közé, de szvsz csak ami önhibájából történik, tehát ha egy fizető utas egy másik fizető utassal(elviekben...:D) összeszólalkozik, összeverekedik, akkor maximum a busz épségéért felel. persze mivel közfeladatot ellátó személy, ha közbeavatkozna és kapna egy pofont, akkor súlyosbító körülmény lenne, de ha konkrétan nem vagyunk ilyen durvák, hanem csak beszólnak, az nem az ő dolga. (sőt, egyszer helyközi buszon ült előttem egy srác sapkában. egy társaság megállónál ment az ajtófelé leszállni, és azzal a lendülettel levette róla a sapkát, és leszállt...srác meg köpni-nyelni nem tudott...)
2013. okt. 24. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!