Ha lejárt bérlettel utazok, de épp bérletet venni megyek, és 1 megállóra a bérletpénztár előtt kap el az ellenőr, és megmondom neki, hogy épp bérletet venni megyek, és nem hiszi el, akkor elkísér a bérletpénztárig, vagy megbüntet?
Nem az van a BKV szabályzatában, hogy "mindig érvényes jegyednek kell lennie, kivéve, ha épp most mész jegyet vásárolni".
Ha nincs jegyed, nem veheted/vehetnéd igénybe a szolgáltatást. Az ellenőrt meg marhára nem érdekli, hogy ki milyen kifogást talál a bliccelésre, még akkor sem, ha történetesen tényleg jegyet venni mész.
"nem lehet ilyet, hogy utólag venni."
Dehogynem. Ha nincs nálad érvényes bérlet (mert pl. otthon felejtetted) akkor utólag be kell mutatni, hogy volt aznapra érvényes bérleted.
Ha a büntetés után veszel egyet, akkor arra nincs ráírva, hogy délután 4-kor vetted, hanem az már adott nap hajnaltól érvényes, tehát a büntetés ideje alatt is érvényes volt, ergo nem kell a büntetést befizetned.
Én tudom, mert többször csináltam, de nem kell elhinned, tőlem be is fizetheted a 16 ezer forintos büntetést, ha neked az tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!