Alkotmányos-e az hogy 20.1 km út megtételéért 25 km-es jegy árát kell fizetnem a helyközi járatokon, hiszen egy igénybe nem vett szolgáltatásért számláznak a volánnál?
Figyelt kérdés
2009. nov. 7. 18:27
11/16 anonim válasza:
Németországban jó régen bevezették a km-alapú díjszabást a vonatokon. Egy km annó ca. 14 Pfenig volt (még Márka volt a pénz). De a végösszeget egész Márkára felkerekítették, és mindig csak felfelé, nem úgy, hogy 49 centig lefelé, és 50-től fölfelé.
12/16 anonim válasza:
Ja bocs, nem 14, hanem 28 Pfenig, 14 cent lett az Euró bevetetésekor! Igaz, akkor már nem egy Márkára, hanem 10 centre kerekítettek (azaz ca. 0,2 Márkára), így már igazságosabb lett a díjszabás.
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,de én továbbra is nagyon bosszankodom,de nem csak én,utaznak ezzel a járattal Ikrényiek is,akik az egyik megállónál még 10, a másiknál meg már 15 km-es bérletet kénytelenek váltani,ami már 50 %-os drágításnak felel meg.Maradjunk a közlekedésnél,ha a benzinkútnál 20,1 liternél megtelik a tank és mondjuk 25 liter árát kellene fizetni,akkor abból taxisblokád lenne...
2009. nov. 9. 19:39
14/16 anonim válasza:
A kilométerigazolásos dologról csak ennyit:
Nekem aez a igazolás 15km-re szól, és 10km-es bérlettel utazok, ha úgy kell a 15km-es zónájú távon.
A dolog titka: Ismerem a sofőröket, és ők még jegyetsem szoktak adni nemhogy még azzal foglalkzozzanak hogy milyen bérletem van.
Amúgy hidd el nemcsak neked van ilyen gondod. Nálunk 11,5km a teljes táv, de ez semmi. Osztálytársaim szinte egy közepes hídnyira szállnak le/fel (Közepes híd= fél Lánchíd) és már más km övezetbe tartoznak! az egyiknek 135 a másiknak talán 180ft a jegy és jó ha van 500m a két megálló között.
Nem tudom melyik volánról van szó, de ha jók az információim akkor a Borsod Volán ennek kizárására GPS alapú távolságmérést és ezzel együtt a chipkártyás fizetést
15/16 A kérdező kommentje:
A Kisalföld Volánról van szó,és épp most vezették be a kilométerigazolás sorszáma alapján kiadott bérleteket.Csak olyan kilométerigazolást adnaki ami nekik megfelelő,és ennek a sorszáma alapján nyilvántartott távolságra ad ki a gép csak bérletet.
2009. nov. 13. 17:32
16/16 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy erre felé elég gyakran járnak ellenőrök,és a buszra csak az első ajtón lehet felszállni,ahol a sofőr ellenőrzi a bérletet.A minap leszállított az egyik sofőr hazafelé egyereket,mert a reggel váltott bérleten délután még nem volt ráírva a neve és a diákigazolvány száma
2009. nov. 13. 17:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!