Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Alkotmányos-e az hogy 20.1 km...

Alkotmányos-e az hogy 20.1 km út megtételéért 25 km-es jegy árát kell fizetnem a helyközi járatokon, hiszen egy igénybe nem vett szolgáltatásért számláznak a volánnál?

Figyelt kérdés
2009. nov. 7. 18:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%

ennek az alkotmányhoz semmi köze.

egyébként ők nem azt számlázzák, amennyit mentél, hanem leszámláznak neked egy lehetőséget 25km megtételére. az, hogy te ebből csak 20,1-et (magyarban tizedes vessző van és nem tizedes pont) használsz, az a te egyéni szociális problémád.

2009. nov. 7. 18:33
 2/16 anonim ***** válasza:
70%
alkotmány, jézusom tudd már miről beszélsz. Ha te jegyet veszel a volánra, mávra elfogadod a szerződési feltételeket. Már jó ideje "intervallumokra van bontva" a jegyár, és azt is elmondhatom, hogy okosan vannak kitalálva ezek a határok. én a 15 km-es távolságra már éppen eggyel drágább bérletet vehettem régen, mert 14-ig okoskodta ki a volán. De szerintem te eléggé ráérhetsz mindenen fennakadni, mert azon a 10-20 Ft-on nem kellene, vagy menj biciklivel az pont km arányos lesz:)
2009. nov. 7. 19:06
 3/16 A kérdező kommentje:
Azért nem tudom elfogadni a választ,mert az árkülömbség 70 forint,oda-vissza 140,a havijegy ára meg 3000-el több,amit nem mindenkinek térít a munkáltatója.Akinek éves szinten nem pénz 36000 Ft,az nem is értheti a kérdésemet.
2009. nov. 7. 19:20
 4/16 anonim ***** válasza:
70%
Akkor miért nem veszel 20 km-eset? Ha bérlettel jársz, veszel 20 km-t, és leszállsz a te megállódban. Ha jeggyel, akkor megveszed az előtte levő megállóban, és elmész a sajátodig. Ellenőr nem gyakran jár, ha jár, akkor meg ott szállsz le. Nem hiszem, hogy nagy távolság lenne.
2009. nov. 7. 19:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos így van, van 20km-es bérlet és 25. A 20-ba nem fér bele a 20,1 mert nagyobb.

Én épp ezért úgy vagyok vele, amíg csak tehetem autóval fogok közlekedni, mert kevesebbe kerül mint a tömegközlekedés és akkor indulok amikor akarok, megértem aki nem teheti meg, énis éppenhogy.

2009. nov. 7. 19:29
 6/16 A kérdező kommentje:
Azért nem tudok 20 km-eset venni,mert a bérlet mellé kell egy km-igazolás,amire ráírják a két település közti távolságot,és csak ezzel együtt érvényes a bérlet,és ha a két távolság nem egyezik büntet az ellenőr.Újabban a km-igazolás sorszáma alapján lehet csak bérletet váltani,amit a gép a nyilvántartás alapján ad ki.A kilométer határokra csak addig lett volna szükség ameddig a kalauz(sofőr)egy előre kinyomtatott tömbből adta e jegyet,a megfelelő helyen letépve.Most,amikor gps méri a megtett utat,számítógép nyomtatja a jegyet,nyugodtan lehetne csupán a megtett útért fizetni!
2009. nov. 7. 19:41
 7/16 A kérdező kommentje:
Az első választ kommentálva:azért nem tud nekem a Volán felajánlani 25 km-es utazést mert a két település között csupán 20,1 km a távolság,a végállomásoktól vissza pedig már egy új menetjegyet kell váltani.
2009. nov. 7. 19:48
 8/16 anonim ***** válasza:
Látod ez teljesen igaz, a megtett útért kellene fizetni.
2009. nov. 7. 19:52
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Mert ugye senki sem szeretne pl.egy szál 20,1 deka kolbászért 25 deka árát fizetni!
2009. nov. 7. 20:41
 10/16 anonim ***** válasza:
Ennek az alkotmányhoz semmi köze, ettől függetlenül tényleg lehetne pontosan a megtett út alapján fizetni az utazásért, de ne aggódj, ha ezt a rendszert be is vezetik, te akkor is többet fogsz fizetni, mert ahogy nálunk mennek ezek a dolgok, azt az átalakítást is csak burkolt áremelésre használnák.
2009. nov. 8. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!